Newsroom

Newsroom

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα

Παραλύει την Πέμπτη η χώρα από την απεργία που προκηρύχθηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

απεργια

Σε απεργιακούς ρυθμούς «χορεύει» την Πέμπτη η χώρα, με εργαζόμενους, σωματεία, συνδικάτα, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες να έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, με κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν το ΠΑΜΕ καθώς και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει για την απεργία της Πέμπτης: «Ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιδεινώνει όρους και συνθήκες εργασίας και υποβαθμίζει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί -ως συνήθως- να κρύψει τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου πίσω από ψέματα και επικοινωνιακά παιχνίδια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ή ρίχνοντας την ευθύνη σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση».

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, απαιτεί την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου και καλεί σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 π.μ.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, απαιτώντας την απόσυρσή του και καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ., ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν για την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

παμε

Στην απεργία ΠΟΕΔΗΝ και ΠΑΜΕ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και το ΠΑΜΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΣΥ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και δομές Πρόνοιας μετά από την απόφαση της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, που συζητείται στη Βουλή. Οι δυο Ομοσπονδίες ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλούν τους εργαζόμενους στην υγεία να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 π.μ.

 

Απεργούν και οι ναυτεργάτες

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο. Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

karavi

Κανονικά οι πτήσεις

Η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχε προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Επομένως, αύριο Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

5663897

Τι θα ισχύσει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παράνομη κρίθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργία των εργαζομένων στο μετρό και τον ΗΣΑΠ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο μετρό λένε πως θα απεργήσουν κανονικά, ενώ η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως οι συρμοί θα λειτουργήσουν ως τη 1μιση το μεσημέρι. Το απόλυτο «μπάχαλο» με αποτέλεσμα οι Αθηναίοι να μη γνωρίζουν εάν και ποιες ώρες θα μπορούν να μετακινηθούν την Πέμπτη με τα ΜΜΜ με φόντο την απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Η ΣΤΑΣΥ, πάντως, ενημέρωσε πως «αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι», ωστόσο αν η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική, οι πύλες δε θα μπορέσουν να ανοίξουν. Παράλληλα, με νέα ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ ενημέρωσε πως η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη