Newsroom

Newsroom

Σε 20 χρόνια θα πέσει η ανεργία αναφέρει η ΓΣΕΕ

Δυσοίοωνες είναι οι προβλέψεις αναφορικά με την ανεργία τα οποία περιλαμβάνει στην ετήσια εκθεσή του το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.…

anergia

Δυσοίοωνες είναι οι προβλέψεις αναφορικά με την ανεργία τα οποία περιλαμβάνει στην ετήσια εκθεσή του το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να πέσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.

Η έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μεταξύ άαλλων τις επόμενες μέρες, επισημαίνει επίσης πως οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσουν στη  λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.

Δραματικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, σχετικά με τα επίπεδα των μισθών στη χώρα μας. Σύμφωνα με την έρευνα από το 2009 μέχρι σήμερα οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι μισθολογικές πιέσεις, τότε το 2014 θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης.

Αναλυτικότερα:

– Οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δισ. ευρώ.

– Η πτώση της εγχώριας ζήτησης, χαρακτηρίζεται δραματική καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999.

– Κατά την περίοδο 2011-2013, το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.