Σαμαράς: "Προοδευτικοί δημοκράτες" χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή

Στο ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε στο συνέδριο του Economist και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.…

samaras 95

Στο ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε στο συνέδριο του Economist και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν… Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τους τάχα “προοδευτικούς δημοκράτες”, χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

«Είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην προσπάθεια για κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση. Και αντιστέκονται όχι επειδή ιδεολογικά θέλουν δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά επειδή θέλουν να μείνουν ανεξέλεγκτες οι συντεχνίες και τα κυκλώματα που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο. Οι ίδιοι αντιστέκονται και στην αξιολόγηση στο δημόσιο, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν θα καταφέρουν να την εμποδίσουν, όπως δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν και τις αποκρατικοποιήσεις» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Η Ελλάδα, μετά από αμφισβητήσεις και θυσίες, στέκεται ξανά στα πόδια της και η Ευρώπη είναι πιο σίγουρη για το δικό της μέλλον, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως αυτό κατέστη δυνατό μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όπως είπε, αποτελούν ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια.

«Η χώρα τις είχε πάντα ανάγκη, αλλά δεν της εφάρμοζε γιατί ήταν δεσμευμένη σε αγκυλώσεις» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, και μίλησε για αδίστακτες συντεχνίες: «Αδίστακτες συντεχνίες έκλειναν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, έκλειναν τους δρόμους παραλύοντας την κίνηση».

«Αυτά τώρα αλλάζουν και η χώρα καθίσταται φιλική προς τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Μιλώντας για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος-μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που τής ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει.

Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες. Την ανεξαρτησία της χώρας τη διασφαλίζει εκείνος που βγάζει τη χώρα από τα ελλείμματα. Τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και είμαστε κοντά».

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…