Newsroom

Newsroom

Σάλος με τo χυδαίο και σεξιστικό dress code στα Hooters – «Είναι σαν εσώρουχο» λένε οι εργαζόμενες

Η οργή ακύρωσε τα προσβλητικά σχέδια της εταιρείας - «Δεν πρόκειται να φορέσω εσώρουχα στη δουλειά»

231698317 10158937248161777 2013426233510278309 n

Σάλος προκλήθηκε μετά τη χυδαία και σεξιστική εντολή των καταστημάτων Hooters να πάψουν οι κοπέλες που εργάζονται ως σερβιτόρες να φορούν την παραδοσιακή στολή εργασίας και να την αντικαταστήσουν με μια νέα που μοιάζει με εσώρουχο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Post, αρχικά η εταιρεία έστειλε μια ειδοποίηση στις εργαζόμενες για την αλλαγή στις στολές τους, σημειώνοντας πως πλέον απαγορεύεται να φορούν το παλιό τους σορτς, ενώ η ανακοίνωση έκλεινε ζητώντας από τις εργαζόμενες να υποβάλουν την παραίτησή τους αν αισθάνονται άβολα. 

Η ανακοίνωση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σάλο και οργή μεταξύ των εργαζομένων που οδήγησε σε ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων στα social media.

Πολλές εργαζόμενες της αλυσίδας εξέφρασαν πολύ ανοιχτά την αποδοκιμασία τους για το νέο σορτς το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στις νέες διαφημίσεις της εταιρείας.

«Γι’ αυτό όλα τα κορίτσια στο Hooters έχουν νευριάσει. Δεν συμφώνησα να φοράω αυτό όταν προσλήφθηκα πριν από έναν χρόνο» προσθέτει στο βίντεό της η 22χρονη που, παράλληλα με την εργασία της, σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

«Αγαπάω τη δουλειά μου αλλά δεν πρόκειται να φορέσω εσώρουχα στη δουλειά», έγραψε μια εξοργισμένη υπάλληλος.

Βήμα πίσω από την Hooters 

Μετά το κύμα αντιδράσεων στα social media για το νέο χυδαίο και σεξιστικό dress code, η εταιρεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση σημειώνοντας πως: «Καθώς συνεχίζουμε να ακούμε και να ανανεώνουμε το image των κοριτσιών των Hooters, διευκρινίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα στην παραδοσιακή στολή και την καινούργια».

Βέβαια, όσο και αν η εταιρεία κάνει λόγω για προαιρετική επιλογή, το δημοσίευμα της New York Post σημειώνει πως η ειδοποίηση που είχε σταλεί στα κορίτσια αναφορικά με τις αλλαγές στις στολές τους, είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα ενώ συνοδευόταν με την απειλή της παραίτησής τους.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…