Newsroom

Newsroom

Σάλος με άρθρο των New York Times για την Μαρίν Λεπέν

Σάλο έχει προκαλέσει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times και εξυμνεί την ακροδεξιά υποψήφια για τη γαλλική Προεδρία, Μαρίν Λεπέν. Το εν λόγω άρθρο εκτός του ότι αναπαράγεται με ταχύτατους ρυθμούς από ακροδεξιά site, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από λοιπούς δημοσιογράφους.

586b9db11dc524864e8b4add

Πρόκειται για το άρθρο του συντηρητικού αρθρογράφου Ross Douthat για την Μαρίν Λεπέν, ο οποίος γράφει πως οι πρακτικές της ακροδεξιάς υποψήφιας θυμίζουν τον… Σαρλ ντε Γκολ. 

«Ο πολιτικός τον οποίο η Μαρίν Λεπέν προσπάθησε το περισσότερο να μιμηθεί δεν είναι ο πατέρας της ή ο στρατηγός Πετέν, αλλά ο Σαρλ ντε Γκολ» γράφει μεταξύ άλλων το άρθρο των New York Times και προσθέτει: 

«Ακόμη και τα πιο αμφιλεγόμενα λόγια της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν, το γεγονός δηλαδή ότι αρνείται την συνενοχή των Γάλλων στην σύλληψη των γάλλων Εβραίων, είναι βαθιά γκολικά: επιμένει ότι η πραγματική Γαλλία ήταν αυτή της κυβέρνησης ντε Γκολ και όχι του Πετέν».

Το άρθρο έχει τίτλο: «Πρέπει να υποστηριχθεί η Μαρίν Λεπέν;» και η απάντηση είναι «ναι». Ο Douthat δεν θεωρεί την Λεπέν ρατσίστρια, ενώ δικαιολογεί τη ρητορική της για τους μετανάστες και το Ισλάμ. 

Ο Douthat είναι υπέρμαχος του καθολικισμού, αν και παραδόξως τάχθηκε κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, παρά τις καταβολές του, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσίευσε ένα επαινετικό άρθρο για την Λεπέν προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς δημοσιογράφους. 

«Θεέ μου, οι @nytimes έχουν έναν πολύ καλό ανταποκριτή στο Παρίσι, τον Adam Nossiter, γιατί λοιπόν επέτρεψαν στον Douthat να γράφει άσχετα πράγματα και να φαντασιώνεται για την Λεπέν» έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times, Simon Kuper.


«Η Λεπέν είναι καλύτερη από τον Τραμπ και δεν είναι ακροδεξιά, αλλά απλά είναι οπαδός του ντε Γκολ. Ross Douthat, σε παρακαλώ, κάνε τη δουλειά σου» έγραψε ο Justin Vaïsse.


Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…