Newsroom

Newsroom

Σαχάρα η χώρα την 25η Μαρτίου

Ενα «κοκτέιλ» βροχής, ζέστης και αφρικανικής σκόνης συν.θέτουν το σκηνικό του καιρού ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25 Μαρτίου.

5ab724501dc524d8018b456a

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στα δυτικά και βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης που προβλέπεται να είναι σημαντική από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια της επικράτειας.

Για την Αττική προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 ως 13 βαθμούς Κελσίου, όμως στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 18 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, με ένταση 4 με 5, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 ως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι, θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι 13 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα