Newsroom

Newsroom

Ρωσία: Η Ελλάδα είναι ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος φίλος

«Ο πολιτικός διάλογος βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και καταβάλλουμε κοινές προσπάθειες στην αναζήτηση νέων ευκαιριών, που αφορούν την εμβάθυνση και διεύρυνση της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας».

57ed2bd71dc5242a338b4939

Αυτό τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στην αποκλειστική συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ greece-russia 2016, αναφερόμενη στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Το αφιερωματικό έτος προσφέρει νέες ευκαιρίες, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει όχι μόνο την ανταλλαγή εκθέσεων και παραστάσεων διάσημων συγκροτημάτων, αλλά και μεγάλο αριθμό φόρουμ και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, που έχουν ως αντιεκίμενο διάφορα ζητήματα που αρχίζουν από την εκπαίδευση και φθάνουν μέχρι και την ενέργεια. Πολύ σωστά αναφέρατε ότι η κορύφωση του τρέχοντος έτους σε πολιτικό επίπεδο ήταν η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα, τον Μάιο. Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της συνεργασίας μας είναι καθόλα φυσιολογική, γιατί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών οικοδομούνται πάνω σε μία στέρεη ιστορική βάση, αλλά και στην πνευματική εγγύτητα των δύο λαών, των δύο πολιτισμών», πρόσθεσε.

«Μία άλλη αξιόλογη επιβεβαίωση αυτής των σχέσεων είναι ο φετινός εορτασμός της χιλιετούς ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος. Λέω πράγματα γνωστά σε όλους, αλλά και πάλι θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα για τη Ρωσία είναι ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος φίλος. Πολλοί λένε ότι είναι ακόμα και ομοϊδεάτης, και συμφωνώ απολύτως με αυτό, διότι αυτό ισχύει, τόσο όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις μας, όσο και τα τρέχοντα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτές τις εταιρικές σχέσεις, διότι πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ αξιόπιστο και γερό θεμέλιο για την περαιτέρω συνεργασία. Είμαι βέβαιη ότι οι διμερείς σχέσεις δεν πρέπει να εξαρτώνται από τις όποιες συγκυριακές καταστάσεις και αλλαγές που σχετίζονται με μία δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, της Ρωσίας και της Δύσης, γενικότερα. Ωστόσο, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ισχυριζόμαστε ότι ασκείται μία τέτοια επίδραση, καθώς οι πολυάριθμες επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών σε διαφορετικά επίπεδα το επιβεβαιώνουν αυτό, και σε επίπεδο αρχηγών των δύο χωρών, και σε επίπεδο υπουργών και διευθυντών άλλων φορέων. Όσον αφορά τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους Ρώσους δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα: Θα έλεγα ότι σίγουρα αισθανόμαστε την υποστήριξη και την αγάπη τους», σημείωσε η κ. Ζαχάροβα.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…