Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας υπέβαλε ο Κούγιας – Έρχονται αγωγές 1 εκατ. ευρώ

Ο κ. Κούγιας ενημέρωσε ότι από αύριο (22/12) ετοιμάζει με το γραφείο του αγωγές και αποζημιώσεις. Αυτές θα κινηθούν εις βάρος των Καρακούκη, Καλόγρηα, Σπηλιοπούλου, Λέων και Ευτυχιάδη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και εις βάρος παρουσιαστών εκπομπών με αποζημιώσεις ύψους 1 εκατ. σε κάθε εκπομπή.

EK ROYLA

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης (21/12) έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, και έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, επεσήμανε πως έχει ετοιμάσει ένα απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, αλλά και έκανε γνωστό πως κατέθεσε το αίτημα εξαίρεσης, καταγγέλλοντας μεροληψία. Ο ίδιος γνωστοποίησε πως εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα προχωρήσει ή όχι η απολογία της.

Γιατί ενδέχεται η απολογία της 34χρονης να μη πραγματοποιηθεί σήμερα

Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων. Πρόκειται για τους ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα. Η ανακρίτρια, κατά πληροφορίες, επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα. Ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήτευση των μαρτύρων. Η δικαστική λειτουργός επέμεινε στην έναρξη της απολογίας με αποτέλεσμα το αίτημα εξαίρεσης της.

Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείεται να μην πραγματοποιηθεί η απολογία της κατηγορουμένης σήμερα. Το δικαστήριο έχει σύμφωνα με πληροφορίες διακοπεί προσωρινά, ώστε να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης και όπως είπε ο κ. Κούγιας αν τελικά απορριφθεί είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την κατηγορούμενη.

Αγωγές και αποζημιώσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ – «Η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα»

Ο κ. Κούγιας ενημέρωσε ότι από αύριο (22/12) ετοιμάζει με το γραφείο του αγωγές και αποζημιώσεις. Αυτές θα κινηθούν εις βάρος των Καρακούκη, Καλόγρηα, Σπηλιοπούλου, Λέων και Ευτυχιάδη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και εις βάρος παρουσιαστών εκπομπών με αποζημιώσεις ύψους 1 εκατ. σε κάθε εκπομπή γιατί «καταστράφηκε η ζωή της και έφτασε στο σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγό της, ο οποίος κακώς δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας.».

O κ. Κούγιας έκανε λόγο για την «Τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα» χαρακτηρίζοντας ως πρόχειρη διαδικασία την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ρίχνοντας αιχμές και για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες από επίσημους ιατροδικαστές που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και να ανατρέπονται από διοριζόμενους. Το πόρισμα βασίστηκε σε γνωμοδότηση του κ. Ευτυχιάδη που λέει ότι παραπλανήθηκε», συμπλήρωσε.

H ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κυρία κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της πως σε διαφορετική περίπτωση «θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της».

«Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται μια μητέρα για τον θάνατο τριών παιδιών και να έχει γίνει μία τόσο πρόχειρη διαδικασία» σημείωσε νωρίτερα ο γνωστός ποινικολόγος. «Κινδύνευσε η οικογένεια της με λιντσάρισμα και κρύβεται σε ένα μικρό χωριό στην Πάτρα» πρόσθεσε.

«Έχουμε εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο» δήλωσε επίσης ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι «από αύριο ετοιμάζουμε αγωγές αποζημίωσης». «Το ποσό που θα ζητηθεί είναι ένα εκατομμύριο ευρώ γιατί καταστράφηκε η ζωή της, έφτασε σε σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγο της που κακώς δήλωσε στήριξη κατηγορίας» πρόσθεσε.

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…