Newsroom

Newsroom

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται, θα ζητούν μετάνοια για μια ζωή

«... Αμαρτία είναι να σκέφτεσαι τον εαυτό σου αλλά όχι τους άλλους»

russia

Η πανίσχυρη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προειδοποίησε τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, αποκαλώντας τους αμαρτωλούς που θα έπρεπε να ζητούν μετάνοια για το υπόλοιπο της ζωής τους, με αφορμή το νέο άλμα σε μολύνσεις και θανάτους στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η εκκλησία προέτρεψε όλους τους πιστούς της να εμβολιαστούν καθώς άλλα 24.353 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 6.557 στη Μόσχα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας να φτάνει στα 5.635.294.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 654 άτομα πέθαναν από αίτια που συνδέονται με τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 138.579.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών υποθέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, δήλωσε ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν διαπράττουν «μια αμαρτία για την οποία θα πρέπει να ζητούν εξιλέωση για όλη τους τη ζωή τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βλέπω καταστάσεις κάθε μέρα όπου οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν ιερέα για να ομολογήσουν ότι είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή οι κοντινοί τους άνθρωποι και προκάλεσαν χωρίς να το θέλουν τον θάνατο κάποιου».

«… Αμαρτία είναι να σκέφτεσαι τον εαυτό σου αλλά όχι τους άλλους».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη