Newsroom

Newsroom

Ρωσία και Κίνα δεν πείθονται από τις ΗΠΑ για τη Συρία

Σκληραίνει το διπλωματικό παιχνίδια μεταξύ Κίνα-ΗΠΑ και Ρωσίας αναφορικά με την επικείμενη επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία. Ρωσία και Κίνα…

syria1

Σκληραίνει το διπλωματικό παιχνίδια μεταξύ Κίνα-ΗΠΑ και Ρωσίας αναφορικά με την επικείμενη επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία. Ρωσία και Κίνα εκφράζουν τις ενστάσεις τους αναφορικά με τα στοιχεία που παρουσιάσαν οι ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώ Άσαντ.

«Μάς έδειξαν μερικές εικόνες όπου δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο: ούτε γεωγραφικοί χάρτες, ούτε ονόματα… Αυτά που μάς έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι αμερικανοί εταίροι μας, καθώς και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι δεν μάς πείθουν καθόλου», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Κίνα, η οποία εξέφρασε τις σοβαρές της ανησυχίες για την αμερικανική επέμβαση στη Συρία. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι, οι ΗΠΑ παρουσίασαν τα στοιχεία τους για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και το Πεκίνο θεωρεί ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να προκαταλάβει τα αποτελέσματα της έρευνας των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, η Μόσχα στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο τo αναγνωριστικό πλοίο Priazovye. Το πλοίο απέπλευσε αργά χθες το βράδυ από τη ναυτική βάση της Ρωσίας, με κύρια αποστολή «τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…