Ρωσία για Μπούτσα: «Σκηνοθετημένη παράσταση» – «Εμφάνισαν εικόνες 4 μέρες μετά την αποχώρησή μας»

Διαψεύδει η Ρωσία ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσουν αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, στα περίχωρα του Κιέβου - Όλες οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είχαν φύγει από την πόλη στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική αντίδραση στις κατηγορίες της ουκρανικής πλευράς για “θηριωδίες” στην πόλη Μπούτσα και την παρουσίαση αποτρόπαιων εικόνων με δεκάδες νεκρούς να κείτονται στους δρόμους της πόλης, κάνει λόγο για «προβοκάτσια» και «σκηνοθετημένη παράσταση».

Ειδικότερα, όλες οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είχαν φύγει από την πόλη στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,

Τονίζεται επίσης ότι “κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που η πόλη βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή ούτε ένας κάτοικος δεν υπέστη βίαιες ενέργειες από το ρωσικό στρατό”.

«Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν πλήρως από την Μπούτσα στις 30 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τις ενώπιος ενωπίω διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία. Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Μπούτσα Ανατόλι Φεντόρουκ επιβεβαίωσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στην πόλη αλλά δεν ανέφερε καν ότι είχαν πυροβοληθεί ντόπιοι στους δρόμους, με τα χέρια τους δεμένα.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλες οι αποκαλούμενες αποδείξεις εγκλημάτων στην Μπούτσα εμφανίστηκαν μόνο την τέταρτη ημέρα, όταν οι αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι νεκροί στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δεν έχουν νεκρική ακαμψία, ούτε διακρίνεται αίμα στις πληγές τους. «Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τώρα το ποιος πιστεύει αυτούς τους ισχυρισμούς είναι μία διαφορετική ιστορία. Η καταδίκη πάντως της Ρωσίας για τις αποτρόπαιες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι απόλυτη από την πλευρά της Δύσης.

Μετά τον Βαξεβάνη και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με εξώδικο για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της «POLITICAL»

Μετά τον Βαξεβάνη και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με εξώδικο για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της «POLITICAL»

Aνάλογη πρωτοβουλία είχε κάνει και ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος…