Newsroom

Newsroom

Ρόδος: «Ξέφυγε, δεν σώνεται η φωτιά»

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο

ροδος φωτοια7

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στην κοινότητα Μάσαρη, της Ρόδου, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι για να προασπίσουν τις οικίες τους, έχουν βγει οι ίδιοι μπροστά καιπροσπαθούν να αντιμετωπίσουν την φωτιά με νερό από τις βρύσες τους. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πυροσβέστη σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της πυρκαγιάς στο μέτωπο στη Μάσαρη της Ρόδου.

Κάτοικοι του χωριού που μίλησαν νωρίτερα στη Ροδιακή επιβεβαίωσαν ότι οιφλόγες άρχισαν να «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια, ενώ οι ίδιοι μην έχοντας άλλη δυνατότητα βρέχουν τα σπίτια τους και τον εξωτερικό χώρο με νερό από τις βρύσες τους.

Οι ίδιοι κάνουνέκκληση στους πυροσβέστες να ενισχύσουν τη γραμμή άμυνας έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί απομάκρυνση κατοίκων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καθώς επίσης και μικρών παιδιών.

Εντολή εκκένωσης στη Μάσσαρη

Μαζί με τον Μαλώνα, το Γεννάδι και το Βατί, η Μάσσαρη αποτελεί ένα από τα μεγάλα πύρινα μέτωπα αυτήν την ώρα στην πολύπαθη Ρόδο, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Μήνυμα εκδόθηκε νωρίτερα από το 112 για εκκένωση του χωριού, ενώ Ρουμάνοι πυροσβέστες κλήθηκαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Κυριακή, κάτοικο που μίλησα στην efsyn.gr, το μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Αρχάγγελος. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα πέντε εναέρια μέσα. «Έχει τρομερό αέρα, μας κυνηγάει η φωτιά και δεν βλέπουμε τρόπο να σβήσει», δήλωσε η ίδια.

Άλλη κάτοικος της περιοχής, η Εμμανουέλα είπε στο efsyn.gr: «Ήμασταν 3 πυροσβεστικά και οι υπόλοιποι εθελοντές ορμάγαμε σε σπίτια να σβήνουμε αποθήκες. Ο αέρας απίστευτος, 7-8 μποφόρ η φωτιά πήδαγε δρόμους πέρναγε σε σπίτια. Τα μέτωπα είναι πολλά και η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Αυτοοργάνωση μόνο κι αυτή ό,τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει όταν δεν την εξασκούμε».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…