Newsroom

Newsroom

Ρίο: Ο αιθίοπας κολυμβητής με την κοιλίτσα που καταχειροκροτήθηκε (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ρόμπελ Κίρος Χάμπτε δεν μοιάζει με τους άλλους κολυμβητές. Έχει… λίγη κοιλίτσα η οποία στάθηκε και αφορμή για να στρέψει τα βλέμματα των φιλάθλων απάνω του.

57ac5b2d1dc52432578b4b77

Ο 24χρονος αθλητής από την Αιθιοπία ήταν ο μοναδικός από τους 59 κολυμβητές που μετείχαν στις προκριματικές σειρές που δεν ολοκλήρωσε την κούρσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ τερμάτισε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο στη σειρά του.

Τίποτα από αυτά όμως δεν είχε σημασία. Ο 24χρονος κολυμβητής ήταν ευτυχισμένος γιατί κατάφερε να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι φίλαθλοι, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά του, αποθέωσαν τον κολυμβητή που προέρχεται από μία χώρα που είναι πιο γνωστή για τους εντυπωσιακούς δρομείς της στα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, στον στίβο.

«Είμαι τόσο χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς αγώνες», είπε ο φοιτητής στο Reuters. «Ευχαριστώ τον Θεό», πρόσθεσε. «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό για τη χώρα μου, για αυτό επέλεξα την κολύμβηση. Όλοι στην Αιθιοπία τρέχουν, δεν κολυμπάνε. Εγώ δεν ήθελα. Δεν είχε σημασία σε τι θέση θα τερμάτιζα», εξήγησε.






Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…