Ρίο 2016: Εκτός ημιτελικών στα 200μ. η Μπελιμπασάκη – Ακυρώθηκε η Μιλέρ, 11η η Αραούζου, στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 200 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

57b1caad1dc5241c2c8b470d

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τέταρτη θέση στην 4η (από τις 9) προκριματική σειρά των 200 μέτρων με επίδοση 23.19 και κατετάγη 37η στο σύνολο. Την πρόκριση για τους ημιτελικούς πήραν οι πρώτες δύο αθλήτριες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.

Στο μεταξύ, εκτός ημιτελικών έμειναν και οι δύο αθλήτριες από την Κύπρο που έτρεξαν στα προκριματικά των 200 μέτρων. Η Ραμόνα Παπαϊωάννου τερμάτισε τέταρτη στην έκτη σειρά με 23.10, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, και κατετάγη 35η στο σύνολο, ενώ η Ελένη Αρτυματά τερμάτισε πέμπτη στην όγδοη σειρά με 23.27 και κατετάγη 39η στο σύνολο.

Ακυρώθηκε η Μιλέρ, 11η η Αραούζου, στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας

Τη 11η θέση πήρε η Κέλλυ Αραούζου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην παρθενική παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η 25χρονη Ελληνίδα αθλήτρια προσπάθησε και κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας να ακολουθήσει τις προπορευόμενες, περνώντας μάλιστα έκτη στην τρίτη στροφή, 2,5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Όταν όμως η Ολλανδή Σάρον Φαν Ρούβεντααλ «άνοιξε» το ρυθμό, ακολουθούμενη από την Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι, τη Βραζιλιάνα Πολιάνα Οκιμότο και την Κινέζα Σιν Σιν, η Αραούζου έμεινε πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Στην τελική ευθεία η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού δεν είχε άλλες δυνάμεις και τελικά περιορίστηκε στην 11η θέση, τερματίζοντας σε 1 ώρα, 57 λεπτά και 31.6 δευτερόλεπτα.

Η Φαν Ρούβεντααλ αποδείχθηκε πολύ δυνατή, άνοιξε στο τέλος την «ψαλίδα» της διαφοράς και αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 10χλμ. Η 23χρονη Ολλανδή, που ήταν δεύτερη πέρυσι στο Παγκόσμιο του Καζάν και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στο Βερολίνο, τερμάτισε σε 1ωρ.56:32.1, περίπου 17 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη. Πιο πίσω είχαμε… θρίλερ, καθώς η Γαλλίδα Ορελί Μιλέρ με πολύ δυνατό φίνις πέρασε τις Σιν και Οκιμότο και έφτασε στον τερματισμό μαζί με την Μπρούνι.

Η νυν πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης ακούμπησε δεύτερη στην πλακέτα τερματισμού, όμως λίγα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε, καθώς οι κριτές θεώρησαν -μάλλον δικαίως- ότι εμπόδισε την Μπρούνι να χτυπήσει την πλακέτα. Έτσι η Ιταλίδα πήρε το ασημένιο μετάλλιο και η Βραζιλιάνα Πολιάνα Οκιμότο, η οποία ακολούθησε λίγο πιο πίσω, κέρδισε το χάλκινο.α

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…