Ρεσιτάλ κυνισμού από τον πρώην Ισραηλινό πρωθυπουργό: «Δεν είναι δουλειά μας η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα»

Ο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ,Ναφτάλι Μπένετ, ξαναχτύπησε για μια ακόμη φορά

gaza hospital

Ο Ναφτάλι Μπένετ που είναι γνωστός για τις ακδροδεξιές απόψεις του, καθώς είχε έρθει σε σοβαρή κόντρα με τη δημοσιογράφο του BBC Anjana Gadgil για τα αιματηρά γεγονότα στην Τζενίν (5 Ιουλίου), είχε χαρακτηρίσει όλους τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, για μια ακόμη φορά ήταν εριστικός, καθώς σχολίασε, ότι «η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα δεν είναι δική μας υπόθεση».

Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Γάζα και την ακτογραμμή της και ελέγχει αυστηρά τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.

Ο κόσμος μπορεί να έρθει και να βοηθήσει τους ανθρώπους της Γάζας, αυτό δεν είναι δουλειά μας», δήλωσε σε εκπομπή του BBC, όταν ρωτήθηκε εάν το Ισραήλ θα επιτρέψει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα.

Όπως προσπάθησε να “εξηγήσει”, «η ανθρωπιστική δράση πρέπει να είναι αμοιβαία», επικαλούμενος τους ομήρους που κρατά η Χαμάς.

Σε ερώτηση του καναλιού ότι μήπως είναι και υπόθεση του Ισραήλ, καθώς πρέπει να αποδείξει ότι ο αγώνας του είναι απέναντι στη Χαμάς και όχι στον παλαιστινιακό λαό, απάντησε: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη Γάζα όπως εσείς δεν είστε υπεύθυνοι για τη Γαλλία».

«Αν άλλοι θέλουν να φροντίσουν τους κατοίκους της Γάζες, ας το πράξουν».

Ο Μπένετ επανέλαβε ότι η ειδοποίηση του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας είναι να μετακινηθούν προς τα νότια ήταν απόδειξη ανθρωπιστικής δράσης.

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…