"Ρέππας-Βορίδης ποινικοποίησαν τους κοινωνικούς αγώνες για τα διόδια"

Το καίριο ζήτημα της κατάργησης των τροπολογιών των πρώην υπουργών Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και Μάκη Βορίδη που ποινικοποίησαν τους κοινωνικούς…

reppas

Το καίριο ζήτημα της κατάργησης των τροπολογιών των πρώην υπουργών Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και Μάκη Βορίδη που ποινικοποίησαν τους κοινωνικούς αγώνες των πολιτών ενάντια στις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης που εγκατέστησαν το δυσβάσταχτο σύστημα διοδίων έθεσε δημόσια για μια ακόμη φορά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 30 Απριλίου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης προσκλήθηκαν δημόσια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Την πρόσκληση των πολιτών τίμησε η εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας που βρέθηκε από την αρχή μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων από το 2009 ενώ εμπνεύστηκε και το σύνθημα «Δεν πληρώνω» που καθιερώθηκε ως σύμβολο των αγώνων των πολιτών για ελεύθερους δρόμους, επαναφέρει διαρκώς στο δημόσιο διάλογο την άμεση απαίτηση για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.

Εξάλλου, σημείο αιχμής της συζήτησης και της ερώτησης που απευθύνουν οι πολίτες προς τα πολιτικά κόμματα είναι το αίτημα για την άμεση κατάργηση των δύο τροπολογιών των υπουργών Ρέππα και Βορίδη που ποινικοποίησαν τις διαμαρτυρίες στα διόδια, φέρνοντας το κίνημα αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και αποδυναμώνοντας τη μοναδική διέξοδο ενάντια στις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης.

Η Ομάδα ζήτησε άμεσα από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων αν προτίθενται σε περίπτωση που συμμετέχει το κόμμα τους σε μια μελλοντική κυβέρνηση, να καταργήσει ή θα τροποποιήσει τους νόμους αυτούς και να δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε και πως θα γίνει αυτό.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη