Ρέντης: Xειροπέδες σε αρχηγικά στελέχη της Θύρας 7 (video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στον Ρέντη.

ELAS Sylipseis

Eξελίξεις υπάρχουν μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Οι ερευνες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και έλαβαν χώρα είκοσι εισαγγελείς από όλη την Ελλάδα, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ο νέος Εισαγγελέας Οργανωμένου Εγκλήματος Δημήτρης Γκύζης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 64 συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με το οπαδικό κίνημα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι ηγετικά μελή συνδέσμων, με κάποιους εξ αυτών να έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια ακόμα και πριν από 15 χρόνια. Έχουν συλληφθεί οι αρχηγοί της Θύρας 7  και τα άτομα που αποτελούσαν τις ομάδες κρούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται πέντε απ’ τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς. Σημειώνεται ότι μεταξύ τους είχαν και προσωνύμια. Στο κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κοκο».

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την υπόθεση θανάτου του 31χρονου αστυνομικού στον Ρέντη συνεχίζονται, με τη δικογραφία, η οποία εκτός από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού αφορά και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας, να περιλαμβάνει 165 άτομα. Αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του Open,  κάποιοι από αυτούς περιέγραψαν την οργάνωση που υπήρχε πριν τα επεισόδια. Είπαν ότι ξεκίνησαν από τον Πειραιά όπου έβαλαν τα πολεμοφόδια μέσα στα αυτοκίνητα και πως ξεκίνησαν πομπή περνώντας από τον Κηφισό. Όταν έφτασαν στου Ρέντη στάθμευσαν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ και μπήκαν στο γήπεδο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και το άτομο που έδωσε το σύνθημα για το πότε πρέπει να βγουν από το γήπεδο και να πραγματοποιήσουν την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ. Το συνθηματικό το οποίο είχε προσυμφωνηθεί ήταν «πάμε να τους καθαρίσουμε».

Ηγετικό μέλος ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στους συλληφθέντες υπάρχει και ένα άτομο που ανήκει στην ηγετική ομάδα και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 5.000 ευρώ με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δικαιολογείται μόνο ως χρήματα τα οποία είχε συγκεντρώσει για να φύγει από την Ελλάδα, καθώς είχε ενημερωθεί ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο για τον εντοπισμό του.

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: Εγκληματική οργάνωση

«Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.

«Για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης από την πρώτη στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομία επισήμανε πως για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 64 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας».

 

 

 

 

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…