Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΡΕΝΤΗ

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, έχασε τη ζωή του.

Από τη δικογραφία των 6.000 σελίδων προκύπτει πως οι χούλιγκαν είχαν συγκεκριμένη δομή και δρούσαν κατόπιν εντολών της ιεραρχίας, με αστυνομικές πηγές να περιγράφουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τους συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου ως οργανωμένους, πειθαρχημένους και αποφασισμένους.

Ενδεικτικός της κυνικότητάς τους είναι ο διάλογος μεταξύ του προφυλακισθένα για τη ρίψη της φονικής φωτοβολίδας και του αδερφού του που επίσης έχει συλληφθεί. Ο μικρότερος αδερφός τον καθησυχάζει για τις συνέπειες και τις συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει στο κέντρο κράτησης:

Αδερφός: Ναι ρε μ@@@@.

Δράστης: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα.

Αδερφός: (Χαχαχα) Γ@@@@ τα

Δράστης: Εντάξει δεν θα με πάρουν και με… και να μην με περιμένανε, ξέρουνε τι έχω κάνει γι` αυτό δεν θα με πέρνανε μεεε…

Αδερφός: Ναι ρε αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου πε ότι μου λέει μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό…

Δράστης: Για πες.

Αδερφός: Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό λέει θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

Από τους περίπου 20 βασικούς οργανωτές, οι οκτώ ήταν ο σκληρός πυρήνας της ηγεσίας, πέντε από αυτούς οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης την μοιραία νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας δύο άτομα από την ομάδα των ηθικών αυτουργών, ενας εξ αυτών ο μάνατζερ του τράπερ, κατασκεύασαν πριν τον αγώνα και στη συνέχεια μετέφεραν τα πολεμοφόδια από το γήπεδο «Καραϊσκάκη» στο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο αρχηγός ωστόσο της Θύρας των θερμόαιμων τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης μόλις έφτασε στο γήπεδο και έδωσε εντολή να γίνει μετά το 1ο σετ αντί του τέλους του αγώνα. Αρχηγός και μάνατζερ έβγαλαν τον κόσμο από το γήπεδο, τους «μικρούς» όπως τους αποκαλούσαν, τους εξόπλισαν και έδωσαν την εντολή, με τον Αρχηγό να ρίχνει την πρώτη φωτοβολίδα.

Οι αστυνομικοί άκουσαν τον μαινόμενο αλλά καθοδηγούμενο όχλο που είχε κάλυψη σαν στρατιωτικό άγημα από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα προπομπούς, να φωνάζουν: «Έχουμε πόλεμο κ@@μπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους. Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά. Θα σας βρούνε όλους κρύους».

 

Αποκαλυπτικός διάλογος χούλιγκανς για καμένα γάντια

Μετά τη δολοφονική επίθεση στον άτυχο αστυνομικό στου Ρέντη ακολούθησε πανικός. Περίπου 400 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν αποτυπώματα και DNA και όταν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι άρχισαν συζητήσεις μεταξύ τους για όσα προηγήθηκαν. Ανάμεσα στα άτομα αυτά ήταν και εκείνοι που είχαν φτάσει μέχρι τις τουαλέτες προσπαθώντας να κάψουν ρούχα, γάντια, καπέλα και ότι είχαν επάνω τους για να εξαφανίσουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προδώσουν DNA και αποτυπώματα.

 

Ένας εξ αυτών, που πέταξε και έκαψε τα γάντια του, την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με έναν φίλο του και του περιέγραψε τι είχε γίνει στο γήπεδο και βέβαια η επίμαχή συζήτηση ήταν τι είχε γίνει με τα γάντια που είχε κάψει.

 

Ο μεταξύ τους διάλογος:

    • Κάηκαν. Κάηκαν πολύ καλά αλλά δίνω ένα 30% να μην τι να σου πω… Και έτσι να γίνει δε βγήκα έξω, εντάξει φίλε;
    • Α ναι οκ Α. Μου τα πήραν θα πω. Θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…