Newsroom

Newsroom

Ρένια Λουιζίδου: «Στην τηλεόραση στα 40 είσαι πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της» (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τα έμφυλα στερεότυπα και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο επάγγελμα του ηθοποιού.

λουζιδου 1 760x427 1

Η  Ρένια Λουιζίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική της πορεία αλλά και την ηλικία που επηρεάζει τους ρόλους που της δίνονται.

“Μεγάλωσα μπροστά στα μάτια του κόσμου. Αν πατήσεις στην τηλεόραση είναι σαν φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής μου, από ποιον να κρυφτώ; Θεωρώ ότι οι γυναίκες υφιστάμεθα μια αδικία με την έννοια ότι είμαστε σε έναν κύκλο νομοτελειακό, είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεσαι, είναι κάτι που είναι η φύση και θα έρθει για όλους αλλά οι γυναίκες πρέπει να απολογηθούμε για αυτό. Είναι αόρατη κοινωνική πίεση να κρατηθείς σε κάτι που ήσουν. Το πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι, 55 χρόνων, θέλει λάδωμα το σώμα σου. Είναι και το μέσα, άντε και έλυσες αυτό που βλέπει ο άλλος, αυτό που νιώθεις εσύ στις δυνάμεις που δεν είναι ίδιες. Εύχομαι να μην ξαναχρειαστεί να κάνω ολόκληρη σεζόν τηλεόραση και θέατρο μαζί, δεν μπορώ να το υποστηρίξω, δε διαθέτω αυτήν την ενεργεία” είπε αρχικά η Ρένια Λουιζίδου και πρόσθεσε:

«Στο θέατρο υπάρχουν ρόλοι για όλες τις ηλικίες. Μη σου πω ότι μεγαλώνοντας, οι ρόλοι που ενσαρκώνεις είναι και πιο ενδιαφέροντες, σύνθετοι και πολυεπίπεδοι. Στο θέατρο δεν αντιμετωπίζεις, επομένως, τόσο αυτό το πρόβλημα της ηλικίας. Στην τηλεόραση είναι αλλιώς τα πράγματα. Στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της πρωταγωνίστριας».

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…