Ρατσιστικές χυδαιότητες αστυνομικών κατά ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής

Δεν έχουν τέλος οι ρατσιστικές αντιμετωπίσεις αστυνομικών κατά μεταναστών χωρίς χαρτιά στα αστυνομικά τμήματα.

NewsRoom 22/04/2020 | 23:09

Αυτή την την φορά, όπως καταγγέλλουν επτά ανήλικοι και νεαροί μετανάστες στην ΚΕΕΡΦΑ,  που κρατούνται μετά από τις επιχειρήσεις σκούπα της κυβέρνησης κατά όσων δεν έχουν χαρτιά, στο ΑΤ. Αγίας Παρασκευής, συγκεκριμένος αστυνομικός (σ.σ τον αναφέρουν ως αστυνομικό με τα γυαλιά'' ) τους φτύνει στο πρόσωπο κάθε μέρα, ενώ τους  φωνάζει “φύγετε να πάτε στη χώρα σας” και κλοτσάει το φαγητό προς τη μεριά των κρατούμενων. 

Μάλιστα στο ηχητικό που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ, αναφέρεται και η ρατσιστική ατάκα : “ Θα σας βάλω το φαγητό στο κ@λ@...”


Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, ''το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Χρυσοχοϊδη συγκαλύπτει με συστηματικό τρόπο τα απανωτά περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών στα κρατητήρια εντός των αστυνομικών τμημάτων.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ρατσιστικής συμπεριφοράς, είτε εκφράζεται με την ωμή βία όπως στο ΑΤ Βουλιαγμένης, είτε με τη χυδαία συμπεριφορά όπως στο ΑΤ Αγία Παρασκευής. Ακόμη και όταν ο αστυνομικός βρίζει ως φασιστοειδές έχει την κάλυψη του. Η κώφωση στις καταγγελίες αυτό μαρτυρά άλλωστε.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τους δικηγορικούς συλλόγους να καταδικάσουν την απαράδεκτη επίδειξη αστυνομικοί τσαμπουκά και ρατσισμού μέσα στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και να νομιμοποιηθούν όλοι.''