Newsroom

Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου

Ο Βασίλης Τόπαλος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο

Βασίλης τόπαλος

Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.

Ο Βασίλης Τόπαλος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Η αντεισαγγελέας ζήτησε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύει προς την ολοκλήρωση της.

Βασίλης Τόπαλος: Τι αναφέρει το Τζάνειο Νοσοκομείο για την νοσηλεία του 16χρονου πυγμάχου

Η διοίκηση του Τζάνειου Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση για την πορεία της νοσηλείας του πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου

Ο Βασίλης Τόπαλος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο. Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποί αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του έφηβου πρωταθλητή, αναλυόντας την κλινική εικόνα του κατά το ψρονικό διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο.

Δελτίο τύπου του Τζάνειου νοσοκομείου

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου: Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημείωσε ότι ο και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη.

Πρόσθεσε ακόμα:

«Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού (σ.σ. ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής) προκειμένου να καταθέσουν (…) Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Πράγματι, μετά την προπόνηση η οποία έγινε, οδηγήθηκε σε έταιρο χώρο του γυμναστηρίου, δηλαδή στα αποδυτήρια, όπου εκεί έχασε τις αισθήσεις του και κατά την πτώση επήλθε το συγκεκριμένο τραύμα, όπου δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Η παρουσία γιατρών είναι κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο της προπόνησης. Ο,τιδήποτε και αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο (δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια), παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή.

Το ζήτημα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν υπήρχε κανένα παράπονο, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον πατέρα -ο πατέρας θα το εξέφραζε κατευθείαν- έτσι ώστε είτε να υπάρχει κάποια διακοπή της προπόνησης ή ο,τιδήποτε άλλο».

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…