Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΟΕ: Δεν θα βάλει υποψηφιότητα ο Κούβελος – "Υποχωρεί" ο Καπράλος

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΟΕ έπειτα από την επιστολή του Ισίδωρου Κούβελου στον υφυπουργό Αθλητισμού αλλά και την πρόταση – απάντηση του Σπύρου Καπράλου.

59675ade1dc524d27a8b4732

Τη Δευτέρα, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΕ στις εκλογές που διενεργήθηκαν τον Φεβρουάριου και οι οποίες τελικά με απόφαση ΣτΕ κρίθηκαν άκυρες, έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Στην μακροσκελή του επιστολή, ο Κούβελος ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΕ, αφήνοντας αιχμές σε μερικά σημεία για τους χειρισμούς Βασιλειάδη. Όπως ανέφερε, δεν πρόκειται για μια απόφαση που δείχνει αδυναμία αλλά για μια απόφαση η οποία στοχεύει στο να υπάρξει συμφιλίωση στην ΕΟΕ για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση τόσο κατά τη διεξαγωγή των εκλογών τον Φεβρουάριο (σ.σ διαβάστε σχετικά: Πρόεδρος της ΕΟΕ ο Καπράλος: Κανονικά διεξήχθησαν οι εκλογές) όσο και μετά με την προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθούν, ήταν έκρυθμη.

Ο Κούβελος στην επιστολή του κατακρίνει την πολύμηνη καθυστέρηση για τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΟΕ τονίζοντας πως ακόμη και οι νόμιμες εκλογές που θα έπρεπε να έχουν διεξαχθεί θα συντηρήσουν τη διάσπαση των μελών της επιτροπής.

Να σημειωθεί πως είχαν δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα εντός ΕΟΕ. Το ένα ήταν αυτό του Καπράλου. Το άλλο αυτό του Κούβελου. (διαβάστε σχετικά: Το έντονο παρασκήνιο πίσω από τις εκλογές της ΕΟΕ – Τα «στρατόπεδα», οι έλεγχοι και οι δικαστικές διαμάχες).

Η απόφαση Κούβελου και οι θέσεις «κλειδιά»

«Στις μη νόμιμες εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου, όπως αποφάνθηκε το ΣτΕ, είχα εκφράσει την πρόθεση μου να διεκδικήσω για πρώτη φορά την θέση του Προέδρου της ΕΟΕ, επειδή πίστευα και πιστεύω ακόμα πως, όπως και άλλοι άξιοι συνάδελφοι μου στην ΕΟΕ, έχω και εγώ το δικαίωμα να διεκδικήσω την θέση αυτή μετά την πολυετή μου προσφορά στον χώρο του αθλητισμού!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κούβελος στην επιστολή του προς τον υφυπουργό και προσθέτει:

«Μια υποψηφιότητα που πολλοί συνάδελφοι μου στήριξαν και τους οποίους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό! Επειδή όμως είναι πιθανόν, η απόλυτα θεμιτή κατά τα άλλα, δική μου φιλοδοξία για την θέση του Προέδρου της ΕΟΕ, να έχει αποτελέσει την γενεσιουργό αιτία του διχασμού που ακολούθησε, σας ενημερώνω με την παρούσα επιστολή μου ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου για την θέση αυτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανένωση όλων των δυνάμεων της ΕΟΕ για το καλό του ελληνικού αθλητισμού».

Ο Κούβελος καταλήγει με την πρόταση στον Βασιλειάδη να αλλάξουν τα πρόσωπα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις κλειδιά στην ΕΟΕ ώστε να χρησιμοποιηθούν και προσωπικότητες της «άλλης πλευράς».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κούβελος: «Κύριε Υπουργέ, επειδή διέκρινα στην προσπάθεια σας επίλυσης του προβλήματος μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας με όλα τα μέλη της ΕΟΕ και επειδή πιστεύω πως η ΕΟΕ διαθέτει άξια στελέχη από όλες τις πλευρές που μπορούν να συμβάλουν θετικά στο έργο της, σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε την αποχώρηση μου αυτή από την διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της ΕΟΕ, όχι ως ένδειξη αδυναμίας αλλά ως πρόθεση κατευνασμού των παθών, προκειμένου να φθάσουμε από κοινού σε μία λύση αποδεκτή από όλους και σε μια εποικοδομητική χρησιμοποίηση όλων των ικανών μελών της ΕΟΕ και από τις δύο πλευρές, για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού.

Τα μέλη της ΕΟΕ που συμμερίζονται τις πιο πάνω απόψεις και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση σας, πριν προχωρήσετε στην εξωθεσμική λύση της νομοθετικής ρύθμισης που θα πλήξει καίρια την αυτονομία του αθλητικού κινήματος, να συζητήσουμε προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας λύσης αποδεκτής από όλους, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με στόχο ένα καλύτερο αύριο».

Η απάντηση Καπράλου και οι «υποχωρήσεις»

Θέση μετά την επιστολή Κούβελου και την ανακοίνωσή παραίτησής του από την υποψηφιότητα για προεδρία της ΕΟΕ, πήρε ο νυν πρόεδρος από τις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου, Σπύρος Καπράλος.

Ο Καπράλος, όπως γράφει σε δήλωσή του, «υποδέχεται με ικανοποίηση την επιστολή του κ. Ισίδωρου Κούβελου, προκειμένου να μπει τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει».

Σε «κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας και με τη σκέψη πως «στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, πιστεύω ότι δεν περισσεύει κανένας», ο Καπράλος γνωστοποίησε με σημερινή του ανακοίνωση ότι προτίθεται να συμφωνήσει με τα όσα πρότεινε ο Κούβελος. Τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της κάλυψης θέσεων στην ΕΟΕ από εκπροσώπους Ομοσπονδιών που τάχθηκαν με το «άλλο στρατόπεδο».

«Με συναινετική διάθεση λοιπόν και ως χειρονομία εμπιστοσύνης προς τους συναδέλφους μου στην ΕΟΕ, παρότι είμαι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της και υποστηρίζομαι από την πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας, προτείνω να στελεχωθούν με συναδέλφους της αντίπαλης παράταξης τρεις από τις σημαντικότερες και πιο νευραλγικές θέσεις της ΕΟΕ, αυτή του Α΄ Αντιπροέδρου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας».

Όπως συνεχίζει ο Καπράλος, είναι «κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς ως τώρα η πλειοψηφία στελέχωνε όλες τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη την πραγματική και ειλικρινή βούλησή μου, να αφήσουμε πίσω όσα μας χώριζαν και να προχωρήσουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αλληλοκατανόηση, σταματώντας δικαστικές και άλλες αντιδικίες».

Καταλήγοντας, ο Σπύρος Καπράλος ζητά από το Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου, να προκηρύξει άμεσα εκλογές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια: Νίκος Σπυρόπουλος

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…