Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα: Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Ραγδαία είναι η επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

NewsRoom 05/03/2021 | 15:44

Oξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Το νοσοκομείο Λαμίας επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα ακόλουθα:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. 

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του,  όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται  σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα όπως δήλωσε στο documentonews.gr ο γιατρός επιλογής του Θοδωρής Σδούκος, τον ενημέρωσαν σήμερα επίσημα ως γιατρό του ότι «τα νεφρά δεν λειτουργούν. Τον εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Πρέπει να δώσουν λύση σήμερα να βγάλουν απόφαση να γίνει δεκτό το αίτημά του. Είναι θέμα ωρών να επέλθει αιφνίδιος θάνατος ή να πέσει σε κώμα. Η λύση πρέπει να δοθεί σήμερα».

Ο Θ. Σδούκος επιβεβαιώνει ότι η διοίκηση του νοσοκομείο δεν επιτρέπει ούτε σε αυτόν αλλά ούτε και στην έτερη γιατρό επιλογής του Κατερίνα Ντουζέπη να τον επισκεφτούν στη Λαμία.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας για το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.