Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο Μίσιγκαν – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ακόμα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών πολύ σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία - Νεκρός ο δράστης

AP - Πυροβολισμοι Μισιγκαν ΗΠΑ αστυνομια

Πυρά αναφέρθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Michigan State University (MSU) στην πόλη Ιστ Λάνσινγκ του Μίσιγκαν χθες Δευτέρα (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή αστυνομία μέσω Twitter, καλώντας φοιτητές, φοιτήτριες και το προσωπικό να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευδαν επιτόπου.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών πολύ σοβαρά, από τα πυρά στην πανεπιστημιούπολη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ώρες αφότου άρχισαν οι πυροβολισμοί, οι αστυνομικοί σάρωναν ακόμα την πανεπιστημιούπολη, για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα και για να βρουν τον δράστη. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από βίντεο που τον εικονίζουν. Στα στιγμιότυπα διακρίνεται μαύρος άνδρας που φοράει καπέλο, μάσκα, τζιν πανωφόρι και κόκκινα αθλητικά παπούτσια.

AP23045174642903

Στις 07:28 ώρα Ελλάδας, η αστυνομία ενημέρωσε μέσω Twitter πως ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός και ότι κατά τα φαινόμενα αυτοκτόνησε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Το πανεπιστήμιο ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες για 48 ώρες.

Σημειώνεται ότι στο δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο MSU και ιδίως στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ πηγαίνουν καθημερινά ως και 50.000 φοιτητές.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…