Newsroom

Newsroom

Εύβοια: Καταγγελίες κατοίκων για απουσία εναέριων μέσων

Πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας άλλη μια δραματική νύχτα

5355051

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια – Μεγάλος κίνδυνος

Δείτε επίσης:

Καταγγελίες κατοίκων για απουσία εναέριων μέσων

Ο θυμός ξεχειλίζει για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας. «Μας έχουν κάψει, δεν υπάρχει σχέδιο, είμαστε μόνοι μας. Μας χώρισαν σε δύο μέτωπα, θέλουν να μας κάψουν», δήλωσε κάτοικος στο OPEN

9:37 Πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας άλλη μια δραματική νύχτα.

8:37 Φλόγες σε απόσταση η μία από την άλλη, ξεπηδούν στο χωριό Ασμήνι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρα, γεγονός που μαρτυρά πως το μέγεθος του μετώπου είναι σημαντικά μεγάλο. 

8:34 Ανακόπηκε η φωτιά στο Πευκί – Κοντά στο χωριό Ασμήνι αυτή την ώρα

8:34 Εύβοια: Κάηκαν σπίτια και στο Καστρί

8:33 Πευκί: Σε οχηματαγωγό καταφεύγουν οι κάτοικοι – Σκάφη του Λιμενικού κάνουν περιπολίες στις παραλίες
Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στην Εύβοια. Ο πύρινος όλεθρος κατάπινε ότι έβρισκε μπροστά του. Μαζική ήταν η εκκένωση σε πολλές περιοχές. Μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι, όλοι εγκαταλείπουν άρον άρον τη λίμνη Ευβοίας για να γλιτώσουν από την μανία της πυρκαγιάς, με την θάλασσα να είναι η μόνη διέξοδος που έχουν. Σκάφη του λιμενικού , τουριστικά, αλιευτικά βρίσκονται στο Πευκί με τον κόσμο να βρίσκει καταφύγιο και να τρέχει να σωθεί.

8:28 Δήμαρχος Ιστιαίας για Πευκί: «Τα καταφέραμε επειδή παλέψαμε»

8:26 Εύβοια: Οργή κατοίκων – «Το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης»

8: 15 Ασμήνιο: Κινδυνεύει το Ασμήνιο, γειτονικό χωριό από το Πευκί. Έχει εκκενωθεί από κάποιους κατοικους, κάποιοι έχουν παραμείνει. Πολλοί κάτοικοι έχουν πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσουν το μέτωπο.  

8:13 Πευκί: Περιορίστηκε η φωτιά περιμετρικά μετά από μεγάλη μάχη

8:10 Πευκί: Κάτοικοι δίνουν αγώνα για να σώσουν σπίτια

Με κουβάδες γεμάτους νερό, κλαδιά στα χέρια, φτυάρια και σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες, δίνουν «μάχη» για να γλιτώσουν από την φωτιά τα σπίτια τους.

Ειδικά οχήματα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Εύβοια αποστέλλει η Περιφέρεια Αττικής

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ομολόγου του Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, αποστέλλει 7 μεγάλες υδροφόρες και 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Η αποστολή τους, έχει ξεκινήσει και σύντονα θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο στις φλεγόμενες περιοχές της Εύβοιας.

Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση στις καμένες περιοχές της Αττικής, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βας. Κόκκαλης, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές να επιχειρούν συνεχώς αντιμετωπίζοντας καίρια τις αναζωπυρώσεις.

7:48 Σε απόγωση οι κάτοικοι στο Αρτεμίσιο.

«Αυτό το σπίτι έφτυσα αίμα για να το φτιάξω, δεν φεύγω με τίποτα» δηλώνει κάτοικος στο OPEN.

7:43 Πευκί: Εθελοντές προσπαθούν να σώσουν δύο σπίτια που κινδυνεύουν άμεσα.

Ένας 19χρονος εθελοντής δηλώνει στο ΟPEN «Τώρα έτσι όπως έγινε ο τόπος μας πως να έχουμε μέλλον, εμείς με ξύλα δουλεύουμε. Θα είμαι 60 χρονών όταν αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση».

7:29 Περιμένουν στα πλοία για απομάκρυνση οι πολίτες

Πριν από λίγο στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατέσβησαν τις φλόγες στις αυλές τους.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετώπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

7: 20 Πευκί: Καίγονται σπίτια – τουλάχιστον ένα σπίτι μέχρι στιγμής 

7:17 Έχει κοπάσει ο αέρας – σώθηκαν πάρα πολλά σπίτια χάρη στις προσπάθειες κατοίκων. Πυροσβέστες έσπευσαν τελευταία στιγμή και βοηθήσαν την κατάσταση. 

Έφτασε η φωτιά στο Πευκί – Τρομακτικά πλάνα – Σε δύο σημεία η φωτιά μέσα στον οικισμό – Παλλεύουν οι κάτοικοι να την σβήσουν

7:12 

 

 

 

6:26 Συνεχείς οι έλεγχοι του Λιμενικού για τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες σε παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας   

Τις παραλίες τις βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους, σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Ο Χρήστος Νικολαίδης δηλώνει στο OPEN: 6:17 «Από το σημείο του πύρινου μέτωπου υπάρχει μια κατάφυτη έκταση 400-500 μέτρα χωρίς σπίτια, αλλά μετά αρχίζουν τα σπίτια κοντά στη θάλασσα. Αρκετοί έχουν φύγει κι αρκετοί έχουν μείνει. Στα παραλιακά μαγαζιά που παρέχουν καταφύγιο, καταφέυγουν οι κάτοικοι, όπως επίσης και προς το πλοίο «παντόφλα» Πάραλος.

6:15 Ο διοικητής ζητά από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την παραλία. Κόβουν κορμούς πεύκων για να περιοριστεί η ζημιά. Ακούγοντα τρομαχτικόι ήχοι σαν να τρέχει ένας ποταμός με πολύ μεγάλη ταχύτητα, αυτός είναι ο ήχος που βγάζει η φωτιά. Νιώθουμε μεγάλες θερμοκρασίες στο σώμα μας. Και ένα μετά το άλλο τα πεύκα λαμπαδιάζουν».

6:11 Έχει κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την Ιστιαία, με περιπολικά να παροτρύνουν πολίτες να φύγουν τώρα καθώς θα αποκλειστεί ο δρόμος από τη φωτιά»

6:08 Κάτοικος δηλώνει ενώ έχει βάλει τα κλάματα από την αγανάκτηση, «Εδώ δεν είχαμε δυνάμεις. Ήρθαν εδώ πέρα 9 το πρωί με 10:30 και μετά φύγανε. Η φωτιά πάει προς Ιστιαία»

6:01 Πιθανόν να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στην Ιστιαία, δηλάδη προς ασφαλές έδαφος. Θα υπάρχει μία μόνο οδός διαφυγής, κι αυτή θα είναι η θάλασσα.

5:55 Πύρινο μέτωπο κινείται αυτή τη στιγμή προς οικισμό στο Πευκί με πολύ μεγάλη ταχύτητα, άναυδοι οι κάτοικοι βλέπουν το μέτωπο να απειλεί παραλιακούς οικισμούς.

5:52 Φανής Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Μεγάλος κίνδυνος στο Πευκί. Καμία ενάερια ορατότητα στον αέρα, ότι γίνει θα γίνει απ’ το έδαφος». 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…