Πυρά Ζαχαριάδη σε Στουρνάρα: Δεν έχει εκλεγεί, τον όρισε ο Σαμαράς (video)

Πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή τη στάση που κρατά ο κεντρικός τραπεζίτης μετά την απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους.

5b30d0251dc5249c538b45cf

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στη σιωπή των τελευταίων ημερών από τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως ο κεντρικός τραπεζίτης μιας χώρας λειτουργεί στα πλαίσια της πολιτικής που χαράζει η εκάστοτε κυβέρνηση διαπιστώνοντας ταυτόχρονα πως σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει σύγκρουση.

Οι ρόλοι μεταξύ κεντρικού τραπεζίτη και κυβέρνησης είναι διακριτοί πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης για να επισημάνει: «Δεν έχει εκλεγεί ο κεντρικός τραπεζίτης, τον όρισε ο τότε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς» «την επόμενη φορά θα ορίσουμε εμείς τον κεντρικό τραπεζίτη». «Έχετε δει σε άλλη χώρα να κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης αντίθεση με την κυβέρνηση;» «Θα λειτουργήσουμε ποτέ ως φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη «γραμμή Στουρνάρα» και τις διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «ο τραπεζίτης οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που χαράσσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αν γίνει το αντίθετο προκύπτει μείζον θέμα Δημοκρατίας. Διακριτοί είναι οι ρόλοι των θεσμικών και των πολιτικών παραγόντων».

Για το χρέος

«Κυβερνάμε με την εντολή του Σεπτέμβρη του 2015 και όχι του Γενάρη του 2015» απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης στο γενικό επιχείρημα της Ν.Δ. ότι «άλλα έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά» για το θέμα της επιμήκυνσης για το χρέος, αυτή τη φορά.

«Διεκδικήσαμε μία βαθύτερη παρέμβαση για το χρέος ώστε να μην συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό δεν το πετύχαμε αλλά πετύχαμε τη συμφωνία που πετύχαμε και τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού.» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Δεν μπορείτε να μου κάνετε κριτική για κάτι που δεν ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «δεν μπορεί να συγκριθεί μια καλή απόφαση για το χρέος με μια απόφαση που δεν πήραν ποτέ οι προηγούμενοι και όταν ήταν κοντά στο να την πάρουν δήλωναν ότι «το χρέος είναι βιώσιμο». Άρα τι θα έπαιρναν;»


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη