«Πυρά» του δημάρχου Ερμιονίδας κατά της κυβέρνησης για την αδιαφορία στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι

Σαφέστατες αιχμές την κυβέρνηση άφησε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη δομή προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Κρανίδι και νέα τα κρούσματα κορονοϊού. 

ek kranidi

Όλα αυτά έρχονται με φόντο τις έντονες αντιδράσεις και από την πλευρά των ίδιων των προσφύγων που διαμένουν στη δομή μετά και τη νέα καραντίνα.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του, ο Γιάννης Γεωργόπουλος κάνει λόγο για εμπαιγμό και αδιαφορία των υπευθύνων στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις του (υπήρξε αναφορά και στην εισαγγελία Ναυπλίου) σχετικά με τον επανέλεγχο των διαμενόντων μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Όπως υπογραμμίζει, δεν ενημερώθηκε αρμοδίως για την άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, για τα διενεργηθέντα τεστ, για τα αποτελέσματα των τεστ καθώς και για τον δεκαπενθήμερο αυστηρό περιορισμό για τους μετανάστες, τα οποία πληροφορήθηκε και ο ίδιος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι έκανε αναφορά και στον Άρειο Πάγο, ενώ στην Ερμιονίδα μαζεύονται υπογραφές να φύγει η συγκεκριμένη δομή προσφύγων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια άκρως τουριστική περιοχή που οι κάτοικοι της στην πλειοψηφία τους δεν είχαν φέρει αντίδραση στην εγκατάσταση μεταναστών από το 2016. Μόνο που οι τελευταίοι χειρισμοί της κυβέρνησης και με το θέμα του κορονοϊού, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν, πλέον, μεγάλη ανησυχία και αντιδράσεις στην περιοχή/.

«Η αδιαφορία που δέχτηκα εγώ ως Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή όσον αφορά ένα θέμα μείζονος σημασίας, όπως είναι η δημόσια υγεία είναι άνευ προηγουμένου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γεωργόπουλος και ζητά άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας είχε κατηγορήσει για ολιγωρία και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με το θέμα των κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή και τις ενέργειες που έγιναν.

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι δεν έχει αναφερθεί θέμα ακαταλληλότητας της δομής μεταναστών της Ερμιονίδας. 
 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…