Πυρά Σόιμπλε κατά Σουλτς: Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ της Ευρώπης

Δριμύ επίθεση κατά του υποψήφιου για την Καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται σαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

589de2921dc5249c478b45a0

«Αν ο κ. Σουλτς καλεί τους υποστηρικτές του να φωνάξουν “Κάντε την Ευρώπη μεγάλη ξανά”, τότε συμπεριφέρεται κυριολεκτικά όπως ο Τραμπ», υποστήριξε μιλώντας στο “Spiegel”.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι λαϊκιστής.

«Σε μια περίοδο που ο πειρασμός του λαϊκισμού κερδίζει έδαφος παγκοσμίως δεν επιτρέπεται να μιλούν οι πολιτικοί όπως ο κύριος Σουλτς», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Δεδομένου ότι ο Μάρτιν Σουλτς παίρνει προβάδισμα στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να ανακόψει την ραγδαία δημοσκοπική άνοδο του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μέρκελ.

Θα έκανε καλό, στον Σουλτς «να σκεφθεί λιγάκι» και να αφήσει τις αερολογίες πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καταγγέλλει τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, που «πετάει» στις δημοσκοπήσεις, ότι δεν είναι αξιόπιστος πολέμιος του κατεστημένου.

«Ο κύριος Σουλτς δεν είναι κάποιο αουτσάιντερ που εμφανίζεται απ’ το πουθενά. Ήταν πάνω από δέκα χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα το τελευταίο διάστημα διετέλεσε πρόεδρός του. Αν αυτό δεν είναι κατεστημένο, τότε τι;» διερωτάται ο Σόιμπλε.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…