«Πυρά» κατά Χρυσοχοΐδη από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια

«Η χρήση βίας δεν επιλύει κανένα πρόβλημα και μεγεθύνει τα ήδη υπάρχοντα. Η Σύγκλητος καλεί όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στο Πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή ελευθερία». 

ek xrysst

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, η είσοδο αστυνομικών ομάδων από τον Απρίλιο αντίκειται στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση ενώ εκφράζει σοβαρό προβληματισμό για το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάλληλη επιλογή αστυνομικών που θα συγκροτήσουν τις ομάδες.

Ιδιαίτερα προβλημάτισε η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι οι ομάδες θα συγκροτηθούν «από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον, προσφάτως, ψηφισθέντα νόμο».

Η Σύγκλητος με απόφασή της εκφράζει την αντίθεσή της επισημαίνοντας πως : «Αυτή η προοπτική, εκτός του ότι δεν προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, προκαλεί ερωτηματικά, σχετικά με το εάν θα εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις της απαραίτητης εκπαίδευσης και της κατάλληλης επιλογής προσώπων που θα κληθούν να λειτουργήσουν αυτή την περίοδο στον άκρως ευαίσθητο χώρο των Πανεπιστημίων».

Παράλληλα τοποθετήθηκε και για τα πρόσφατα περιστατικά βίας στα ΑΕΙ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αύξηση των περιστατικών βίας που παρατηρούνται τελευταία και υπογραμμίζοντας ότι: «η χρήση βίας δεν επιλύει κανένα πρόβλημα και μεγεθύνει τα ήδη υπάρχοντα. Η Σύγκλητος καλεί όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στο Πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή ελευθερία».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη