Πως συνελήφθη ο τρομοκράτης του τρομοδέματος για Παπαδήμο

Πάνω στη μετακόμιση όπλων κι εκρηκτικών σε νέα γιάφκα πιάστηκε ο 29χρονος. Σε εξέλιξη νέα μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε γιάφκα στο Ελληνικό.

59f4720d1dc524c3718b458c

Ανήμερα της εθνικής επετείου του 40 επέλεξε ο 29χρονος ”μπόμπερ” για να κάνει τη μετακόμιση των όπλων κι εκρηκτικών από τη γιάφκα που τα είχε κρυμμένα σε νέα, πιστεύοντας ότι θα πιάσει εν υπνώσει την αντιτρομοκρατική, συναισθανόμενος ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες ότι κάτι και κάποιες σκιές βρίσκονταν γύρω του.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι o Κ. Γ. αποφάσισε ότι η ημέρα και η ώρα της παρέλασης ήταν η πλέον κατάλληλη ώστε να κάνει τη μετακόμιση στη γιάφκα, αγνοώντας ότι οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής είχαν καταλήξει σε πρόσωπο και συγκεκριμένα το δικό του και απλώς περίμεναν τη λάθος κίνηση και τον κατάλληλο χρόνο. Όπερ κι εγένετο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 29χρονος συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από πολυκατοικία, στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Περγάμου, με τρεις ταξιδιωτικούς σάκους. Πάνω του έφερε τσαντάκι μέσης και είχε μαζί του σακούλα σκουπιδιών.

Όπως ανακοινώθηκε στους σάκους βρέθηκαν:

-8 πλαστές ταυτότητες

-2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη

-πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας

-πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ψάχνουν γιάφκα  

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, άνδρες των ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό Αθ. Διάκου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού φέρεται να είναι και ιδιοκτήτης καφετέριας της περιοχής, η οποία έχει στοχοποιηθεί ως στέκι προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών για τη συλλογή αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε ακόμη δύο σπίτια, στο Ελληνικό και στον Αγιο Ελευθερίο (η μία από τις δύο οικίες είναι το πατρικό του).

Το διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί το 2010 και το 2011 για επεισόδια στα Εξάρχεια και φέρεται να έχει επαφή με φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φώτιας». 

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…