Πώς θα μπει τέλος στα βίντεο και τις φωτογραφίες από κινητό σε συναυλίες και θέατρα

Τα δικαιώματα για ένα νέο σύστημα που θα μπορούσε δυνητικά να αποτρέπει τους θαμώνες σε συναυλιακούς χώρους και θέατρα από το να βιντεοσκοπούν και να λαμβάνουν φωτογραφίες με τα κινητά τους εξασφάλισε η Apple.

577770121dc5248b538b4b1a

Η εφεύρεση φαίνεται πως θα προσφέρει στους συναυλιακούς χώρους μια δέσμη υπέρυθρων ακτίνων με την οποία απενεργοποιούνται οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων.

“Η εκπομπή υπερύθρων θα μπορούσε να τοποθετείται σε μέρει όπου η βιντεοσκόπηση απαγορεύεται” σημειώνουν οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν την πατέντα και συμπληρώνουν: “Μια ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να λαμβάνει σήμα υπερύθρων, να αποκωδικοποιεί τα δεδομένα και να απενεργοποιεί τις συσκευές καταγραφής, ανάλογα με την εντολή”.

Όταν ενεργοποιείται η συσκευή, τα κινητά τηλέφωνα θα ειδοποιούν το χρήστη πως η “καταγραφή βίντεο και εικόνας δεν είναι εφικτή”. Εναλλακτικά, ένα υδατογράφημα ή θόλωμα της εικόνας θα εφαρμόζεται σε κάθε εικόνα η βίντεο που λαμβάνεται έτσι ώστε να αποθαρρύνεται ο χρήστης να μοιραστεί το υλικό.

Στο παρελθόν μια σειρά από καλλιτέχνες έχουν τοποθετηθεί για το θέμα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους με πολίτες που καταγράφουν σχεδόν όλη την εμφάνισή τους με το κινητό τους τηλέφωνο. Η Adele, πριν από ένα περίπου μήνα, είχε διακόψει την ζωντανή της εμφάνιση προκειμένου να ζητήσει από μια γυναίκα στο κοινό να σταματήσει να βιντεοσκοπεί και να απολαύσει τη συναυλία. Ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch παρακάλεσε τους θεατές να σταματήσουν να βιντεοσκοπούν τη θεατρική παράσταση Hamlet, στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή