Newsroom

Newsroom

Πως κατάφερε αυτός ο αγρότης να κάνει όλη τη Γαλλία να λέει το όνομά του

Ονομάζεται Σεντρίκ Ερού, είναι 37 ετών και είναι αγρότης.

589db9611dc5249c478b456e

Ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά, στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας – Ιταλίας και το όνομά του βρίσκεται πλέον στα χείλη όλων των Γάλλων, είτε με θετικό τρόπο, από αυτούς που επικροτούν την πράξη του, είτε με αρνητικό από αυτούς που την επικρίνουν.

Η γαλλική δικαιοσύνη του επέβαλε σήμερα πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επειδή βοήθησε κάποιους μετανάστες να περάσουν παράνομα στη Γαλλία από την Ιταλία.

Η μετανάστευση αποτελεί ένα από τα καυτά πολιτικά θέματα τη φετεινή χρονιά των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με πολλούς ψηφοφόρους να ανησυχούν για την εισροή στη χώρα τους ανθρώπων οι οποίοι εγκατέλειψαν τις χώρες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από τους πολέμους ή την φτώχεια.


Ο 37χρονος Ερού, ο οποίος επιδοκιμάστηκε και θεωρείται ήρωας μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η ενέργειά του αυτή ήταν μια καθαρά ανθρώπινη πράξη, ορκίστηκε βγαίνοντας από το δικαστήριο να συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε», σημείωσε ο ακτιβιστής κατά την έξοδό του από το δικαστήριο και επευφημούμενος από περίπου 200 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του.

«Δεν τους βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω», πρόσθεσε ο Ερού.

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας ζήτησε οκτάμηνη αναστολή της εφαρμογής της καταδίκης του.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…