Newsroom

Newsroom

Public Issue: Απογοήτευση εκφράζουν οι Έλληνες για την πορεία της χώρας

Απογοητευμένοι για την πορεία που ακολουθεί η χώρα εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για το μήνα Νοέμβριο της Public Issue.

583ee8381dc524ae388b4698

Σε πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα που διενέργησε η Public Issue το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει πως «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», το 8% πως πάνε σε σωστή, το 3% σε ούτε σωστή ούτε λάθος ενώ το 1% δεν εξέφρασε γνώμη.

Από τους ερωτηθέντες, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 73% απάντησαν πως τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση ενώ το 19% στη σωστή.

Αντίστοιχα, το 95% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 3% ότι κινείται προς τη σωστή.

Όσον αφορά τα συναισθήματα των πολιτών για την κατάσταση της χώρας, το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αισθάνεται οργή/αγανάκτηση, το 25% ότι αισθάνεται απογοήτευση, το 19% ανησυχία/άγχος και το 9% ντροπή.

Το 8% νιώθει λύπη/στενοχώρια ενώ το 5% ελπίδα/αισιοδοξία.

Ως προς τη διεθνή ισχύ της χώρας, το 53% απάντησε ότι η θέση της είναι πιο αδύνατη σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 38% θεωρεί ότι παρέμεινε η ίδια και το 8% ότι έγινε πιο ισχυρή.

Τέλος, όσον αφορά στις εκλογές, το 53% τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών ενώ το 45% υπέρ.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη