Πτολεμαΐδα: «Tη στιγμή που πέθανε το παιδί μου, με πήραν τηλέφωνο ότι πέθανε ο άντρας μου» (video)

«Δεν αντέχω», λέει η 42χρονη μητέρα και σύζυγος που μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τα δύο αγαπημένα της πρόσωπα

Πτολεμαίδα

Τραγική τροπή πήρε η ζωή μιας 42χρονης μητέρας από την Πτολεμαΐδα, η οποία μέσα σε μία μέρα έχασε τον σύζυγό της και το 7,5 μηνών μωρό της.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η τραγική μητέρα ήταν δίπλα στο παιδί της, τον μικρό Αχιλλέα, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, όταν και με «γέφυρα ζωής» τότε είχε μεταφερθεί από την Πτολεμαϊδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκε, έχοντας, από τότε, σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Χθες, Κυριακή (25/02), καθώς η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, το μωρό εμφάνισε σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή, παρά τις προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό μάχη με τον καρκίνο έδινε και ο 50χρονος σύζυγός της και πατέρας του παιδιού, ο οποίος νόσησε με καρκίνο και τελικά έφυγε και αυτός χθες από τη ζωή στο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε επισκεφθεί ακριβώς για να βρεθεί δίπλα του και η 43χρονη.

Τι λέει η μητέρα

Η μητέρα, μιλώντας στο MEGA, εμφανίστηκε σοκαρισμένη, λέγοντας: «Δεν αντέχω». Για τον θάνατο του παιδιού της και αν είχε κάποια συμπτώματα, απάντησε: «Είχε μια δύσπνοια που με ανησύχησε και το πήγα στο ΑΧΕΠΑ».

«Το πάω στο Ιπποκράτειο που το είχαμε γέφυρα ζωής για το παιδί μου. Και τι να πεις… Την ίδια στιγμή έφυγε ο άντρας μου. Ήταν καρκινοπαθής και το μάθαμε προχθές.

Την ίδια ώρα που βγήκε ο γιατρός και μου είπε ότι πέθανε το παιδί μου, χτυπούσε το κινητό μου για να μου πουν ότι πέθανε ο άντρας μου. Αυτό ζω», είπε συγκλονίζοντας η σύζυγος και μητέρα.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, «Χάθηκε ένα μωρό 7,5 μηνών στο ΑΧΕΠΑ. Το μωρό το έφεραν οι συγγενείς περίπου στις 00:00 της Παρασκευής με αναφερόμενα προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας ωρών.

Έπεσαν πάνω στο μωρό όλοι οι γιατροί, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει από τους γιατρούς μας, δυστυχώς όμως το μωρό κατέληξε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε και ο πατέρας του μωρού, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης.

Είναι τραγικό όπως και να το δούμε. Είναι μια τραγική κατάσταση που βιώνει η οικογένεια».

Πώς χάθηκε το βρέφος

Σύμφωνα με το MEGA, το βρέφος είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς, όταν γεννήθηκε, τον Ιούλιο του 2023, λόγω αποκόλλησης πλακούντα, είχε διακομισθεί σε κρίσιμη κατάσταση από την Πτολεμαΐδα στη μονάδα νεογνών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μάλιστα για τη διακομιδή του είχε στηθεί γέφυρα ζωής από δικυκλιστές και περιπολικά της αστυνομίας που συνόδευσαν, τότε, το ασθενοφόρο.

Το άτυχο μωρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με αναπνευστική λοίμωξη, ενώ υπέστη σήψη και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…