Newsroom

Newsroom

Πτολεμαΐδα: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το τι έγινε και το 15 μηνών βρέφος οδηγήθηκε στον θάνατο θέλει να διαπιστώσει η διοίκηση του νοσοκομείου

pexels pixabay 161534

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πτολεμαΐδα μετά τον θάνατο ενός παιδιού 15 μηνών και το θρίλερ γύρω απ’ αυτόν, καθώς σύμφωνα με όσα λέγονται οι γονείς πήγαν το μωρό στο νοσοκομείο δυο φορές και τους έδιωξαν.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μάλιστα, θέλοντας να ρίξει φως στην υπόθεση, μέσω ανακοίνωσης της διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό, αναφέροντας το χρονικό της υπόθεσης και τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι γονείς και παιδί μέχρι αυτό να καταλήξει.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενημερώνει ότι στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

 Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ»

Δύο φορές πήγαν το 15 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο και τους έδιωξαν

Δύο φορές είχε μεταφερθεί τις τελευταίες μέρες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το 15 μηνών βρέφος από την Πτολεμαΐδα που εξέπνευσε χθες, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας που επικαλείται το Mega.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι γονείς είχαν μεταφέρει το βρέφος στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά με υψηλό πυρετό, αλλά οι γιατροί τους είπαν να επιστρέψουν στο σπίτι. Την επόμενη ημέρα, το πρωί της Τρίτης (2/1), οι γονείς μετέφεραν ξανά το παιδί στο νοσοκομείο επειδή δεν ένιωθε καλά και ο πυρετός δεν υποχωρούσε, και εκεί όμως οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη την νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά πίσω στο σπίτι. Όμως η κατάστασή του χειροτέρεψε λίγες ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Σημειώνεται ότι η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του βρέφους έδειξε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μega, την Πρωτοχρονιά το βρέφος είχε βρεθεί θετικό στη γρίπη τύπου Α.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας