Newsroom

Newsroom

Ψυχροπολεμικός Ομπάμα: "Η Ρωσία δεν κατασκευάζει τίποτα"

Με υποτιμητικά λόγια αναφέρθηκε στη Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επιμένοντας στο ψυχροπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες…

barack obama

Με υποτιμητικά λόγια αναφέρθηκε στη Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επιμένοντας στο ψυχροπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Ρωσία δεν κατασκευάζει τίποτα (…) Οι μετανάστες δε συρρέουν στη Μόσχα αναζητώντας ευκαιρίες. Το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στη Ρωσία είναι γύρω στα 60. Ο πληθυσμός μειώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα, ξεχνώντας προφανώς ότι η Ρωσία είναι η χώρα με την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή φυσικού αερίου στον κόσμο.

Μιλώντας για τις «περιφερειακές προκλήσεις», ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι «δεν θα κλιμακωθούν» σε σημείο ώστε «ξαφνικά τα πυρηνικά όπλα να ξαναμπούν στην ατζέντα των συζητήσεων της εξωτερικής πολιτικής».

Όσον αφορά στις εντάσεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, ο Ομπάμα τις χαρακτήρισε διαχειρίσιμες. «Αυτό που θα πω πάντως για την Κίνα είναι ότι θα πρέπει να είμαστε σθεναροί απέναντι τους επειδή θα πιέσουν όσο πιο σκληρά μπορούν μέχρι να συναντήσουν αντίσταση» πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι εμπορικές εντάσεις θα χαλαρώσουν όταν η Κίνα θα πάψει «να είναι απλώς ο κατασκευαστής χαμηλού κόστους» και οι εταιρείες της αρχίσουν να κατασκευάζουν είδη υψηλότερης αξίας, για τα οποία θα απαιτείται να προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.