Newsroom

Newsroom

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στη σύνοδο των G20 για τη Συρία

Εποχές ψυχρού πολέμου θύμιζε η χθεσινή πρώτη μέρα της συνόδου των G20. ΗΠΑ και Ρωσία μετράνε τους συμμάχους τους καθώς…

Εποχές ψυχρού πολέμου θύμιζε η χθεσινή πρώτη μέρα της συνόδου των G20. ΗΠΑ και Ρωσία μετράνε τους συμμάχους τους καθώς το θέμα της επικείμενης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ δείχνει να έχει διχάσει τη διεθνή κοινότητα.

Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν αντάλλαξαν μία τυπική χειραψία χθες, ενώ τα χαμόγελα μεταξύ τους ήταν κάτι παραπάνω από συγκρατημένα. Η ρήξη μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι είναι βαθιά. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters πριν από το δείπνο εργασίας απουσίασαν και οι εναγκαλισμοί μεταξύ των δύο προέδρων, οι οποίοι συνηθίζονται σε τέτοιου είδους περιστάσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο τον πρώτο γύρο της συνόδου φέρεται να κέρδισε ο Πούτιν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κίνα, η ΕΕ, οι χώρες BRICS και ο πάπας με επιστολή του, προειδοποίησαν για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ τάχθηκε επισήμως κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

«Αν και σεβόμαστε τις πρόσφατες εκκλήσεις για την ανάληψη δράσης στη Συρία, πρέπει να προχωρήσουμε με τη διαδικασία του ΟΗΕ», είπε στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…