Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού.  

5105842 2

Την ώρα που ο πρωθυπουργός  ανακοινώνει με κάθε επισημότητα το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, και προσδοκά «καθαρό καλοκαίρι», από την άλλη μεριά του Ατλαντικού,  έρχεται ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  φέρνει «τριγμούς» στα υπεραισιόδοξα κυβερνητικά πλάνα για τον τουρισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στης 14 Μαΐου, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, καλώντας τους τουρίστες να την επισκεφτούν, καθώς εντάσσουν την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού, προκαλώντας 

Η ταξιδιωτική οδηγία υπό μορφή προειδοποίησης αναφέρει συγκεκριμένα: «Μην ταξιδεύετε. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης, εξαιτίας αυξημένης πιθανότητας κινδύνων κατά της ζωής. Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να έχει περιορισμένη ικανότητα να παρέχει βοήθεια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς τη χώρα ή να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτό είναι το ασφαλέστερο που μπορούν να κάνουν. Οι συνθήκες σε κάθε χώρα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε στην αναθεώρηση της λίστας με τις κυβερνητικές συστάσεις προς τους πολίτες για το επίπεδο ασφάλειας των ταξιδιών τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πλέον, 100 ακόμη χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα προστέθηκαν στην «κόκκινη ζώνη» των ΗΠΑ (Επίπεδο 4), με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στις συγκεκριμένες χώρες, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω κορονοϊού.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη