Ψωνίσανε από σβέρκο!

Τόση μεγαλοψυχία; Τόση γενναιότης; Αλλο ήθος. Διαφορετική κουλτούρα...

ek kmn

Τόση μεγαλοψυχία; Τόση γενναιότης; Αλλο ήθος. Διαφορετική κουλτούρα. Πολιτικός πολιτισμός στον ύψιστο βαθμό. Μείναμε ενεοί με την άποψη που φέρεται να διατύπωσε στους στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». Αμέσως τα δεξιά μέσα ενημέρωσης -αυτά που δεν κινούνται στη γραμμή Σαμαρά- αποθέωσαν τον αρχηγό της παράταξης, αναφέροντας ότι μια παρόμοια θέση είχε εκφράσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την εποχή που ο δεύτερος έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ορισμένες απορίες:

  1. Αφού αυτό πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν το λέει φόρα-παρτίδα και περιορίζεται στις διαρροές; Εζήλωσε τη δόξα του πατριάρχη του αστισμού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ακολουθούσε συστηματικά αυτή την τακτική; Ο,τι δεν ήθελε για διάφορους λόγους -κυρίως αυτοπροστασίας- να καταθέσει δημοσίως γιατί θα τον δέσμευε το έριχνε στην κυκλοφορία μέσω κύκλων του. Στη συνέχεια ούτε το διέψευδε ούτε το επιβεβαίωνε και η σύγχυση που επικρατούσε του επέτρεπε να παίζει σε πολλά ταμπλό. Μέγας σιγουρατζής ο αποκαλούμενος από τους οπαδούς του εθνάρχης.
  2. Η άποψη ότι έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του, είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν έχει συλληφθεί με τη γίδα στην πλάτη; Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή του σε βρόμικες ιστορίες; Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν η ανεξάρτητη (λέμε τώρα) Δικαιοσύνη με την έρευνά της έχει οδηγηθεί στην κρίση ότι είναι βάσιμα ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων; Στο απυρόβλητο λοιπόν οι πολιτικοί που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί; Πρωτοφανές. Να το πούμε και στους Γάλλους δικαστές που κυνηγούν τον Σαρκοζί. Να το πούμε και στους Ισραηλινούς δικαστές που περιμένουν στη γωνία τον Νετανιάχου. Να τους πούμε δηλαδή ότι δεν είστε σοβαροί που έχετε βάλει στο στόχαστρο έναν πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό. Ο,τι και να έκαναν, ας το πάρει το ποτάμι.
  3. Αν πρέπει να αντιμετωπίζεις έναν πρώην πρωθυπουργό με τόση επιείκεια (σε βαθμό παρεξηγήσεως), αναρωτιέμαι γιατί τον είχες ξεσκίσει την περίοδο που κυβερνούσε; Με βάση την πολεμική σου την οποία ανέδειξαν τα ξεσαλωμένα φιλικά σου μέσα ενημέρωσης φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Αν δεν κάνω λάθος, η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για σκευωρία ολκής και κατηγορούσε τη γιάφκα του Μαξίμου ότι την οργάνωσε. Επικεφαλής της ήταν, όπως φώναζαν τα στελέχη του κόμματος, ο αρχισυμμορίτης Τσίπρας. Τότε δεν ήξεραν τι έλεγαν; Ή ακόμη χειρότερα: το έκαναν για να εξαπατήσουν τους πολίτες και να κερδίσουν ψήφους και τώρα επειδή εκτιμούν πως δεν τους συμφέρει πολιτικά, δεν επιθυμούν να προχωρήσει η υπόθεση σε βάθος;
  4. Υπάρχει άνθρωπος, με τα μυαλά στο κεφάλι και χωρίς μαχαίρι στα δόντια, που θα πιστέψει ότι τη σκευωρία την εμπνεύστηκε, την οργάνωσε και την εκτέλεσε ένας αναπληρωτής υπουργός, ερήμην του πρωθυπουργού; Να βρεθεί και να παρουσιαστεί. Δικαιούται το παράσημο της βλακείας.
  5. Τελικά θα μας πουν οι κυβερνώντες αν έχουμε μόνο σκευωρία ή και σκευωρία και σκάνδαλο στην περίπτωση της Novartis; Η προηγούμενη κυβέρνηση κατασκεύασε μια ιστορία που δεν ακουμπά στην πραγματικότητα; Ας πούμε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στημένοι. Το FBI; Κι αυτό στο κόλπο; Ο εισαγγελέας κ. Αγγελής -έχει γίνει σημαία για τη Δεξιά και τα… ανιδιοτελή ΜΜΕ- ο οποίος σε μία από τις αναφορές του κάνει λόγο για μέγα σκάνδαλο και αφήνει υπαινιγμούς για προσπάθεια συγκάλυψης τι είναι; Συνωμότης; Ανόητος όταν οι καταγγελίες του δεν αρέσουν στην κυβέρνηση, έγκριτος όταν θίγουν τους αντιπάλους της;

Ανάγωγα

Από τη δημοσκόπηση της MRB για το Star προκύπτει ότι στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. χάνει περίπου τέσσερις μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά δεκαριά, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κοντά στις δύο, κάτι λίγο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, μόνο κερδισμένο κατά μία μονάδα το ΜέΡΑ25, ενώ το 18% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει. Τι δεν έχετε αποφασίσει, βρε παιδιά; Πριν από δύο μήνες είχαμε εκλογές.

Τότε ψηφίσατε κανονικά, σήμερα είστε αναποφάσιστοι; Περίεργα πράγματα, περίεργα αποτελέσματα. Δύο υπουργοί πάντως πρέπει να ανησυχούν. Οι αρνητικές γνώμες είναι πολύ περισσότερες από τις θετικές για τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Για ανασκουμπωθείτε γιατί άλλη μία τέτοια κακή δημοσκόπηση και οι καρέκλες σας θα αρχίσουν να τρίζουν.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…