Newsroom

Newsroom

Ψάχνουν "φως" από τα ευρήματα στις γιάφκες

Στο πλήθος των ευρημάτων (περίπου 6.000) που έχουν συγκεντρωθεί από τα διαμερίσματα τα οποία ερεύνησε η Αντιτρομοκρατική, στη Νέα Σμύρνη,…

Στο πλήθος των ευρημάτων (περίπου 6.000) που έχουν συγκεντρωθεί από τα διαμερίσματα τα οποία ερεύνησε η Αντιτρομοκρατική, στη Νέα Σμύρνη, στην Καλλιθέα, στον Πειραιά και στο Αγρίνιο, έχει στραφεί το ενδιαφέρον του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, που ελπίζει ότι θα ριχτεί περισσότερο φως στη δράση των ατόμων που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο. Δεν έχει ολοκληρωθεί επίσης η εξερεύνηση των αστυνομικών της Σήμανσης στους χώρους όπου βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά, για την ανίχνευση αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η εξερεύνηση θα πάρει μέρες για να ολοκληρωθεί, οπότε δεν αναμένεται να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα. Η έρευνα πάντως δεν εστιάζεται μόνο στα αποτυπώματα και στα δείγματα DNA, αλλά σε πολλά άλλα ευρήματα από τους χώρους που ερευνήθηκαν, όπως είναι κλειδιά που εκτιμάται ότι μπορεί να ανοίγουν άλλα διαμερίσματα-οπλαποθήκες.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται επίσης στην εξερεύνηση των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν, με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθούν στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης στην οποία φέρονται να ανήκουν οι συλληφθέντες και κυρίως για την ταυτότητά της.

Η έρευνα πάντως που έγινε σε ένα usb (στικάκι για αποθήκευση δεδομένων) που βρέθηκε στην κατοχή δύο κατηγορουμένων (του Κων. Σακκά και Αλεξ. Μητρούσια) έφερε στο φως στοιχεία που πιθανόν να αποδειχτούν ιδιαιτέρως χρήσιμα στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο usb υπήρχαν ονόματα πολιτών, που εκτιμάται ότι μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατάρτιση πλαστών ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων.

Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν ότι από την εξερεύνηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Επαναστατικού Αγώνα προέκυψαν πολλά στοιχεία για τη δράση του και τα χτυπήματα που σχεδίαζε, οπότε δεν είναι απίθανο να συμβεί το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση.

Ονόματα
Ελπίζουν, δηλαδή, ότι πιθανόν να βρεθούν ονόματα και διευθύνσεις πιθανών στόχων, σχεδιαγράμματα, άλλα στοιχεία, καθώς και η κίνηση των εσόδων – εξόδων τους (ενοίκια, αγορά οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σπίτια και στις γιάφκες που ερευνήθηκαν δεν βρέθηκαν χρήματα, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης να παραμένει σκοτεινή.

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει επίσης το αντιτρομοκρατικό επιτελείο για τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν. Από την πρώτη στιγμή έχει αρχίσει η καταγραφή των επικοινωνιών που είχαν οι έξι κατηγορούμενοι, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που είχαν σχέσεις μαζί τους.

Να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στα πρόσωπα που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Παναγιώτης Αργυρού, ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο Παγκράτι, για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και Ευρωπαίους ηγέτες.
http://www.ethnos.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…