Προϋπολογισμός 2024- Ν. Παππάς: Οικονομική πολιτική με ρεκόρ 27ετίας σε φόρους και συμπίεση μισθών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ «διευρύνει και πολλαπλασιάζει τις ανισότητες που προκύπτουν από την ακρίβεια, από την κρίση στη στέγη, από την κρίση στο χρέος»

pappas nikos

Ο Προϋπολογισμός του 2024 φέρνει μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση και συμπίεση μισθών και εισοδημάτων ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις του στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2024 στην Ολομέλεια .

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός αυτός είναι «αποκαλυπτικός των κυβερνητικών προθέσεων και των εμμονών της Ν.Δ.». Επισήμανε ότι το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο «ούτε απάντησε ούτε δεσμεύτηκε σε βελτιώσεις» σε μια σειρά από ζητήματα, όπως για το ότι «η χώρα έκανε, την περασμένη χρονιά, ρεκόρ 27ετίας στην είσπραξη φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς ανήλθε στο 29%, ενώ αν προσθέσουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές πάμε στο 43%».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «οι έμμεσοι φόροι προσεγγίζουν τα δύο τρίτα των εισπράξεων της συνολικής φορολόγησης» καθώς και ότι τι «οι εισπράξεις από ΦΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 7 δισ. ευρώ μετά το 2021, κατά 40% δηλαδή».

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην Κυβέρνηση πως «δεν χάνετε ευκαιρία να φέρνετε ρυθμίσεις οι οποίες συμπιέζουν τους μισθούς προς τα κάτω». Υποστήριξε πως στο φορολογικό νομοσχέδιο «αποκαλύφθηκε το τερατώδες ψέμα σας ότι δεν θα φορολογήσετε τη μεσαία τάξη» και φέρατε την ρύθμιση όπου βάζετε τους ιδιοκτήτες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να συμπιέσουν μισθούς καθώς τους λέτε ότι “αν αυξήσεις τον μισθό του εργαζόμενου, θα σου αυξήσω το τεκμήριο και τον φόρο”. Αυτή, είπε ο κ. Παππάς «είναι η απάνθρωπη κοινωνική μηχανική που νομοθετήσατε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια για συζήτηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας λέγοντας ότι έχετε έρθει σε «σύγκρουση με την ιδεολογία σας και την πραγματικότητα γι αυτό και κινδυνεύετε με πολιτικό ακρωτηριασμό».

Ο κ. Παππάς, επίσης για τα εθνικά ζητήματα και τη μετανάστευση καταλόγισε στην Κυβέρνηση ότι «κάνει πολιτικό μάρκετινγκ» και πρόσθεσε «δεν έχετε πολιτική. Χρησιμοποιείτε αυτά τα θέματα στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής πολιτικής, μίας στόχευσης διέγερσης πολύ ταπεινών ενστίκτων. Θέλετε να πείσετε τους ανθρώπους, στους οποίους οι πολιτικές σας προκαλούν πόνο, ότι για τον πόνο δεν φταίτε εσείς αλλά ο κατατρεγμένος της διπλανής χώρας ή ο φτωχός της διπλανής πόρτας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ «διευρύνει και πολλαπλασιάζει τις ανισότητες που προκύπτουν από την ακρίβεια, από την κρίση στη στέγη, από την κρίση στο χρέος. Η χώρα είπε «χρειάζεται μία μεγάλη προοδευτική στροφή και αυτή την υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το πρόγραμμα του, που δεν διχάζει αλλά ενώνει δυνάμεις από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη