Newsroom

Newsroom

Προβλέψιμος, όχι όμως πειστικός ο Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ

Ακριβώς όπως αναμενόταν, ο Πρωθυπουργός στήριξε την επιχειρηματολογία του κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ στο πολυδιαφημισμένο…

Ακριβώς όπως αναμενόταν, ο Πρωθυπουργός στήριξε την επιχειρηματολογία του κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ στο πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό που εντέχνως το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχει κατασκευάσει, προσθέτοντας ή αφαιρώντας συγκεκριμένα, πλην όμως σημαντικά, στοιχεία και νούμερα.

Διαβάστε το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη για το θέμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ εξίσωσε ως συνηθίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας αμφότερους για λαϊκισμό. Προβλέψιμος και χωρίς να παρουσιάσει τίποτα καινούριο ή πρωτότυπο, αναμάσησε λόγια που τα τελευταία χρόνια χόρτασαν τον ελληνικό λαό. Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη αποτέλεσαν για πολλοστή φορά τον πυρήνα της ομιλίας του.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία μετά από έξι χρόνια ύφεσης αλλάζει σελίδα, γίνεται και πάλι ανταγωνιστική», είπε μεταξύ άλλων ενώ έκανε λόγο για σταθεροποίηση της χώρας, η οποία βρισκόταν “χείλος της χρεοκωπίας”, πριν η κυβέρνησή του αποτρέψει το κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ελλάδα “μοναδική νησίδα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή”.

Τέλος, σε μια εθνική έξαρση και απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, είπε ότι δεν διαπραγματεύεται την εθνική ταυτότητα της Μακεδονίας, λησμονώντας προφανώς ότι ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπέγραψε το Δεκέμβριο του 1991 την αναγνώριση των Σκοπίων που μόλις είχαν αποσχιστεί από την ενωμένη Γιουγκοσλαβίας, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…