Νίκη ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις

Λίγα 24ωρα έμειναν για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με διαφορά που κυμαίνεται από 0,5% έως και 3%. 

a kal

Λίγα 24ωρα έμειναν για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με διαφορά που κυμαίνεται από 0,5% έως και 3%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την νέα και τελευταία προεκλογική δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε απόψε το Mega. Οριακή είναι η διαφορά της Χρυσής Αυγής από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% έναντι 26% της Ν.Δ. Η Χρυσή Αυγή έπεται με 6,1% , το ΠΑΣΟΚ με 6% , τοΚΚΕ με 5,7% , το Ποτάμι με 4,8% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων διαμορφώνεται στο 2,8% , ενώ το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 12%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξημένη συσπείρωση στο 65% από 60% πριν από 7 ημέρες, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 80%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα με αυξημένο ποσοστό σε ό,τι αφορά το ποιος μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο (στο 34,5% από 29,1%). Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 30% από 27,%. Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και ο νικητής του debate των “2” , αφού το 40% των πολιτών εκτιμούν ότι ήταν πιο πειστικός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο αξιολογούν ως πιο πειστικό το 35,4% των πολιτών.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5% έναντι 24,5% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην τρίτη θέση με 7%.
Το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,5%, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν στο 5% ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,5%. AΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα εξασφαλίζουν αμφότερες το 2,5% της πρόθεσης ψήφου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 59% ενώ της Ν.Δ. στο 83%. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 15 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 28% και η Ν.Δ. 24%.

Σε έρευνα της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή», το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 33% και της Ν.Δ. στο 30%. Στην τρίτη θέση έπεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 8% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% , το ΚΚΕ με 6,5% , το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 24%.

Σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του iefimerida, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 0,7% έναντι της Ν.Δ. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2%, με τη Ν.Δ. να έπεται με 27,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4% και το Ποτάμι 4,1%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, «μάχη» για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν η Λαϊκή Ενότητα (3%), η Ένωση Κεντρώων (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 9,3%.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5% έναντι 24% της ΝΔ, με την Χρυσή Αυγή να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 5,4%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,7% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,6% και το Ποτάμι 4,5%. Λαϊκή Ενότητα (2,6%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και ΑΝΕΛ (2,3%) φαίνεται πως μένουν εκτός Βουλής, καθώς αδυνατούν να εξασφαλίσουν ποσοστό 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7% Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,7% , η ΝΔ με 31,2% , το Ποτάμι με 7,1% , το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6% , το Ποτάμι με 5,8% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,4% , η Ένωση Κεντρώων με 3,1% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.