Newsroom

Newsroom

Πρωτοβουλίες Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Συρίας

Σε πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση έχει εξελιχθεί για το ΣΥΡΙΖΑ η επικείμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. Όπως…

Σε πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση έχει εξελιχθεί για το ΣΥΡΙΖΑ η επικείμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση πολιτικής λύσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στον ρώσο πρεσβευτή την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του κόμματός του, με την οποία εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση στη στρατιωτική επέμβαση, καθώς επίσης και στη συμμετοχή της Ελλάδας.

Από τη ρωσική πλευρά τα θέματα που τέθηκαν ήταν η κρίση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, η κατηγορηματική αντίθεση της Μόσχας στη χρήση βίας, η επιμονή να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής προσέγγισης όλων των πλευρών μέσω της πρωτοβουλίας Γενεύη ΙΙ. Επίσης η ρωσική πλευρά ανέφερε ότι με τις ενδείξεις ύποπτης επίθεσης με χημικά στη Συρία, δεν ωφελείται η κυβέρνηση Άσαντ, αλλά αντίθετα οι ακραίες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση όμως μεταξύ των δύο ανδρών δεν περιστράφηκε μόνο γύρω από το θέμα της Συρίας, αλλά και γύρω από ζητήματα όπως αυτό της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, γενικότερων οικονομικών προοπτικών συνεργασίας, εμπορίου, τουρισμού κλπ.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…