Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις «αρίστων-γαλάζιων» επιχειρηματιών – Ποινικές ευθύνες σε εργαζόμενους αν κολλήσουν κορονοϊό

Πρόκειται για την επιχείρηση συμφερόντων του «γαλάζιου» επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη γνωστού στο πανελλήνιο μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την «μπίζνα» με τις μάσκες που στήθηκε με τις ευλογίες κυβερνητικών παραγόντων 

NewsRoom 21/01/2021 | 13:42

Την οργισμένη αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία προκάλεσε η πρωτοφανής ενέργεια της διοίκησης του κέντρου αποκατάστασης Animus στην Λάρισα κατά των εργαζομένων στους οποίους επιχείρησε εμμέσως πλην σαφώς να επιρρίψει ποινικές ευθύνες, σε περίπτωση που μεταδώσουν η νοσήσουν από τον covid 19, απαιτώντας μάλιστα να υπογράψουν σχετικό έγγραφο που έφερε τον τίτλο «κείμενο ενημέρωσης»…

Πρόκειται για την επιχείρηση συμφερόντων του «γαλάζιου» επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη γνωστού στο πανελλήνιο μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την «μπίζνα» με τις μάσκες που στήθηκε με τις ευλογίες κυβερνητικών παραγόντων και «φίλιων» προς την ΝΔ ΜΜΕ και δημοσιογράφων…

 

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία υπήρξε επιχείρηση τρομοκρατίας από την εργοδοσία του Ομίλου ANIMUS.

«Μετά την υποχρεωτική δήλωση που έπρεπε να κάνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι της επιχείρησης ότι δεν είναι μέλη Εργατικών σωματείων, προχώρησε και άλλο παρακάτω. Με γραπτό κείμενο το οποίο υποχρεούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, ενημερώνονται πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή της πανδημίας θα έχουν ποινικές συνέπειες.»

«Υποχρεώνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους δια της παρουσίας του εργοδότη να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση περί συμμόρφωσης των με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μετακυλώντας την ευθύνη της τήρησης των και με την απειλή ποινικών και νομικών ευθυνών απογειώνοντας μέχρι εκεί που δεν παίρνει την κυβερνητική γραμμή περί «ατομικής ευθύνης». Νόμος και τάξη λοιπόν σε σκληρά εργαζόμενους των 650 μεικτά γιατί ο εργοδότης μπορεί και το κάνει. Η επόμενη κίνηση του εργοδότη είναι να βάλει τους εργαζόμενους να υπογράψουν πως εάν κολλήσουν τον κορονοϊό θα απολύονται απευθείας!» – αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση .

Ποινική αναβάθμιση της ατομικής ευθύνης των εργαζομένων

 

«Πρόκειται για ποινική αναβάθμιση της ατομικής ευθύνης των εργαζομένων. Αυτές οι μεθοδεύσεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν και αυτοί που επιχειρούν να τα εφαρμόσουν όλα αυτά θα μας βρουν μπροστά τους» – δήλωσε στο www.apokalypseis.com ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Ιωάννης Σκόκας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκόκας προ ημερών το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Λάρισας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την συμμετοχή άλλων σωματείων, πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο κέντρο αποκατάστασης Animus.

Επιχείρηση αστυνομικής τρομοκρατίας

Εκεί όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς εμφανίστηκε από το… πουθενά περιπολικό και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο για τα αίτια της μετακίνησης των συνδικαλιστών που έκαναν την διαμαρτυρία.

«Είναι πλέον καθαρό ότι κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε χέρι – χέρι σε όλη αυτή την διαδικασία καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός ότι ενώ όλοι γνωρίζουν το ποιοι είμαστε και ποιους εκπροσωπούμε, έφτασε στο σημείο περιπολικό μαζί με αστυνομικό του τμήματος της Ασφάλειας για να ελέγξει την σκοπιμότητα της μετακίνησης ! Δημιουργεί συγχρόνως πολλά ερωτηματικά το ότι η έλευση του αστυνομικού της Ασφάλειας «συνέπεσε» χρονικά με την έλευση του εργοδότη.» – αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και επισημαίνει ότι:

 

«Δηλώνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει φραγμούς στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η πανδημία δε θα επιτρέψουμε να γίνει πρόσχημα στους εργοδότες για να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους. Καλούμε για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.»

Πηγή: apokalypseis.com