Newsroom

Newsroom

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της.

6168031

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη-θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Ηλία Μίχου και την αθωώση της μητέρας της.

Η μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης, μιλώντας στο Star, μετέφερε την πρώτη αντίδραση της αδερφής της, λέγοντας: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί επιτέλους η μαμά μου θα επιστρέψει στο σπίτι. Θέλω να γίνω εισαγγελέας για να μπορώ να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν».

Η 12χρονη ήθελε την αθώωση της μητέρας της. Τη ζητούσε με παρεμβάσεις της. Έλεγε «πού είναι η μαμά μου; Η μαμά μου είναι αθώα» και αποκαλούσε «τέρας τον Ηλία Μίχο».

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά»

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, το δικαστήριο έκρινε αθώα η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Συγκεκριμένα, η μητέρα κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για την πράξη της παιδικής πορνογραφίας και κατά πλειοψηφία 4-3 για το κακούργημα της μαστροπείας. Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Ένοχος κρίθηκε και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, ενώ αθωώθηκε για την απόπειρα γενετήσιων πράξεων σε βάρος της ανήλικης.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι 16 κατηγορούμενοι που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Ένας εκ των κατηγορούμενων κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία, ενώ 6 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της απόφασης πως «η εισαγγελική πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί. Η μητέρα είναι αθώα των κατηγοριών, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή και ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις και για τον βιασμό και για την μαστροπεία».

«Ήταν πραγματικά και για εμάς μεγάλη νίκη. Το παλέψαμε πάρα πολύ, με πάρα πολλά εμπόδια, όπου κάποια στιγμή θα τα πούμε. Εν τέλει αυτό που έλεγε η μητέρα από την πρώτη στιγμή και στήριζε και η 12χρονη, ότι δεν έχει καμία σχέση, αποδείχθηκε και με την απόφαση του δικαστηρίου». 

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης o Μίχος – Ανατροπή με τη μητέρα της

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Θρίλερ στην Καρδίτσα: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε μέσα σε σπίτι

Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο

 

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου