Προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος «βλέπει» ο Λευτέρης Αυγενάκης (video)

Ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι υπάρχει διάχυτη πληροφόρηση ότι άτομα που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

NewsRoom 16/05/2019 | 14:54

Πληροφορίες για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από άτομα που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έχει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

«Υπάρχει πληροφόρηση ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ δήλωσε πως: «Ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει μέχρι και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, αλλά και την ώρα της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Η αρχική του δήλωση προκάλεσε την απορία των δημοσιογράφων, ώστε να τον ρωτήσουν τι εννοεί όταν λέει «στις κάλπες», καθώς και να του υπενθυμίσουν ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία.

«Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί», εξήγησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ωστόσο η συζήτηση συνεχίστηκε.

«Επειδή δεν είστε τυχαίο πρόσωπο, είστε ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, συνειδητά μας λέτε ότι υπάρχει συζήτηση και υποψία νοθείας;», επέμειναν οι δημοσιογράφοι.

«Υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση -επαναλαμβάνω δεν έχουμε, ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- αλλά υπάρχει η διάθεση από ορισμένους, που κινούνται σε αυτό τον χώρο, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν θα επιτραπεί», ανταπάντησε ο κ. Αυγενάκης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η neaselida.gr τα λεγόμενα του κ. Αυγενάκη προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία βρισκόταν στο ίδιο στούντιο. «Είχαμε αφήσει τις εποχές της βίας και της νοθείας πίσω μας, που ψήφιζαν μέχρι και τα δέντρα και που η παλιά παράταξη του κ. Αυγενάκη ήταν πρωτεργάτης», τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.