Newsroom

Newsroom

Προσωρινή «παράταση ζωής» πήρε ο Μπόρις Τζόνσον

Προθεσμία τουλάχιστον μιας εβδομάδας για την κατάθεση πρότασης μομφής

boris johnson ap 02222022 1

Προθεσμία τουλάχιστον μιας εβδομάδας για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθεί. Η χιονοστιβάδα εξελίξεων έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ, όταν παραιτήθηκαν οι δύο κεντρικοί υπουργοί, Οικονομίας και Υγείας, και ακολούθησε ένα μπαράζ αποχωρήσεων με σοβαρές αιχμές κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος καταρρέει εν μέσω πολλαπλών σκανδάλων που κλυδωνίζουν την κυβέρνησή του.

No, no, no

Ο  Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατά την άφιξή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί, απάντησε ξεκάθαρα «Όχι, όχι, όχι». Στη συνέχεια λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή επανέλαβε ότι δεν παραιτείται προσθέτοντας και πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές.

Σε ερώτηση ενός από τα μέλη της επιτροπής εάν θα είναι αύριο πρωθυπουργός, ο Τζόνσον δήλωσε «φυσικά» και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους υπουργούς που παραιτήθηκαν, καθώς «υπάρχει πληθώρα ταλέντου στο κόμμα».

 

 

Πρόταση μομφής στο τραπέζι

Σε αυτό το πλαίσιο πληθαίνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη διεξαγωγή ψηφοφορίας για πρόταση μομφής κατά του Μπ. Τζόνσον. Ο δημοσιογράφος του Sky tv, Τομ Λάρκιν, με ανάρτηση στο Twitter, επικαλούμενος μέλος της «Επιτροπής 1922» που επιβλέπει τέτοιες ψηφοφορίες σημείωσε ότι οι κανόνες της Επιτροπής, που επί του παρόντος δεν δίνουν τη δυνατότητα για νέα πρόταση μομφής για τους επόμενους 11 μήνες, ενδέχεται να αλλάξουν.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη