Newsroom

Newsroom

Προσφυγή μικρομετόχων στο ΣτΕ για το ΤΤ

Η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ΤΤ, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις. Ειδικά με τον τρόπου που μεθοδεύτηκε η απαξίωση του…

Η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ΤΤ, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις. Ειδικά με τον τρόπου που μεθοδεύτηκε η απαξίωση του ΤΤ και η διάσπασή του σε good και bad bank.

Περίπου 2.087 μικρομέτοχοι του ΤΤ κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της άδειας λειτουργίας του ΤΤ και της δημιουργίας της μεταβατικής τράπεζας με την επωνυμία “Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ”.

Οι μέτοχοι στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτό πυο ζητούν είναι να ακυρωθούν οι πράξεις με τις οποίες συστήθηκε το μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο μεταβιβάστηκαν τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του ΤΤ.

Όπως επισημαίνουν με τον τρόπο αυτό απώλεσαν το μετοχικό τους δικαίωμα και την περιουσία τους, καθώς επίσης και τη δυνατότητά τους να διατηρήσουν το ΤΤ και τις μετοχές τους μέσω νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλιοποίησης. Παράλληλα θεωρούν, ότι παραβιάστηκε και ο ν. 3864/2010. Η ΤτΕ είχε την υποχρέωση να αναμένει το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.

Το ΗΟΤDOC είχε αποκαλύψει σε παλιότερα τεύχη πως μεθοδευόταν το ξεπούλημα του ΤΤ, προς όφελος χρεοκοπημένων τραπεζών. Απόρρητη έκθεση της εταιρείας Alvarez & Marsal για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήριζε υπό προϋποθέσεις βιώσιμο το ΤΤ, δίχως να χρειάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση ή διαχωρισμό του ΤΤ σε «good» και «bad bank». Η έκθεση όμως κατά ένα περίεργο λόγο ξεχάστηκε σε κάποιο συρτάρι.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έκθεση της Blackrock. H έκθεση περιλάμβανε τέσσερα σενάρια για τη βιωσιμότητα του ΤΤ, σύμφωνα με τα οποία, το ΤΤ ήταν βιώσιμο. Και σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα μοίρα από άλλα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κατά ένα παράξενο λόγο όμως δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας και τα αποτελέματα της ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη από την κυβέρνηση. Ακάθεκτη προχώρησε στο έργο της, θυσιάζοντας το ΤΤ στο βωμό των τραπεζιτών.

Τα αποτελέσματα της Blackrock επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και δύο μελέτες οικονομικών αναλυτών του ΤΤ, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμιευτήριο ήταν και είναι απολύτως βιώσιμο. Το ξεπούλημα είναι δεδομένο.

Διαβάστε σχετικά

Η απόρρητη έκθεση που χαρακτηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βιώσιμο

Η απόρρητη έκθεση της Black Rock για το ΤΤ

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως