Newsroom

Newsroom

Προσαγωγές και στην Ελλάδα για τους τζιχαντιστές του Βελγίου, 3.000 διατηρούν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, άγνωστος αριθμός ατόμων προσήχθη στην Ελλάδα σε σχέση με τις έρευνες για τον μαροκινής καταγωγής «εγκέφαλο»…

velgio 1

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, άγνωστος αριθμός ατόμων προσήχθη στην Ελλάδα σε σχέση με τις έρευνες για τον μαροκινής καταγωγής «εγκέφαλο» του τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στο Βέλγιο. Τα άτομα εξετάζονται και τα στοιχεία τους θα σταλούν στο Βέλγιο, όπως έγινε γνωστό.

Την ίδια ώρα, βελγικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος του πυρήνα, ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με κρατούμενο στη Λιέγη (λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά) και τα τηλεφωνήματα προέρχονταν από ελληνικό έδαφος.

Σημειώνεται πως σήμα της βελγικής αστυνομίας είχε φτάσει στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης είχε γίνει η αιματηρή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βερβιέ.

Τα άτομα που προσήχθησαν εξετάζονται, ενώ ένας από αυτούς μοιάζει με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» κι έχουν ληφθεί φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματά του, τα οποία θα σταλούν στο Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν και κινητά τηλέφωνα, για τα οποία θα ζητηθεί άρση απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν εκείνα μέσω των οποίων είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του πυρήνα στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, περίπου 3.000 άνθρωποι στην Τουρκία διατηρούν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αναφέρεται σε έκθεση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία διατυπώνεται προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιθέσεων εναντίον δυτικών συμφερόντων στη χώρα.

Στην ίδια έκθεση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Χουριέτ”, προτείνεται να τεθούν υπό αυξημένη παρακολούθηση αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων, με σκοπό κυρίως να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος του καθενός.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…